DEVA Partisi Esenyurt adayını tanıttı

Balcıoğlu kurban alanlarında Balcıoğlu kurban alanlarında

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı, Esenyurt Belediye Başkan Adayları Ali Emrah Gürbüz için bir tanıtım toplantısı düzenledi. İlçe Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İlçe Başkanı Ömer Karahan, Partinin Belediye Başkan Adayı Ali Emrah Gürbüz, bazı meclis üyesi aday adayları ile ilçe yöneticileri katıldı.  Toplantıda konuşan Gürbüz, projelerini ve neden aday olduğunu açıklarken, İlçe Başkanı Ömer Karahan ise yoğun bir şekilde Ak Parti iktidarını eleştirdi. Gürbüz ve Karahan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Ömer Karahan, Esenyurt’ta adaylarının ve partilerinin başarılı olması için bütün güçlerini kullanacaklarını belirterek, “ Esenyurt’ta genel iktidar ile yerelde iktidar olan iki farklı partiye karşı yarışacağız. Onların maddi güçleri ve iktidar güçleri var. Bizim de inancımız var. Biz sözümüzü Ali Babacan gibi tertemiz siyasetin gücüne dayamışız. Biz bu siyasetin mücadelesini vereceğiz” dedi.

Esenyurt’a insanlar keyfinden gelmedi

Toplantıda konuşan Ali Emrah Gürbüz ise, kendisinin Muş’un Bulanık ilçesinde doğduğunu, eğitiminin önemli bir bölümünü yatılı olarak tamamladığını hatırlatarak, önce matematik öğretmeni daha sonra da İnşaat Mühendisliği okuduğunu bildirdi. Zorluğun ne olduğunu eğitim hayatından bildiğini söyleyen Gürbüz, neden siyasete girdiğini şu cümlelerle anlattı. “Esenyurt’a insanlar keyfekeder gelmemiştir. Yoksunluktan, yoksunluktan gelmiştir. Ben de o ailelerden biriyim. Hayatımın yatılı okullar ve Esenyurt’taki yaşamım beni duyarlı bir vatandaş yaptı. Parti ilçe yöneticisi arkadaşlarım önerdi. Ben de Ali Babacan’ın eylem planlarını okuyunca anladım ki demokrasi noktasında kendisine inanacağım, ekonomide bizi bir yere götüreceğine inandığım kişi Babacan’dır dedim. Teklifte gelince siyasete girdim. Ardından da adaylık gündeme geldi.” Dedi.

Esenyurt’ta ne yeşil alan ne de okul yapacak yer var

“Esenyurt’da yeşil alan yapılacak yer yok, eğitim sorunu var ama okul yapacak yer yok’ diyerek konuşmasını sürdüren Gürbüz “Esenyurt’ta projelendirilmiş bütün adayların projelerinin fotoğrafı var ama yer yok. Yoksulluğa dair planları var ama argümanları yok.” Esenyurt’taki rakiplerini eleştirdi ve temel sorunların çözümü noktasında karşılaşılacak duruma dikkat çekti.

Gürbüz bir soru üzerine,  kendisinin başkan olması durumunda sorunlara ilişkin projeleri geliştirdiğini ve hukuk çerçevesi içinde sorunları çözmeye çalışacağını söyledi. Gürbüz ‘Esenyurt meydana gelip bir çay içemeden evine giden emekliye çay içme olanağı’ ile ‘okula giden öğrencinin kantinde ucuza yemek yeme olanağını sağlayacam’ ve ‘Planlar elverdiğince yeşil alanlar yaratacağım. Adı Los Angeles diye anılıyor ama Los Angeles te çok yeşil alan var. Ama Esenyurt’da yok. Yeşil alan yeri bırakmamışlar ki.. Esenyurt’da ne kadar yoksul var ne kadar yoksula dokunabilirim. Mağdurlara nasıl yardımcı olabileceğim. Onların halledilmesi gerekiyor. 65 yaşını geçmiş bir emekli şu meydana gelip pahalı olduğu için evine gidiyor. Ben ona nasıl yardımcı olabilirim onu dişünüyorum. Hamile bir kadının hastaneye gitmesi doğum yapması evine sağlıklı bir şekilde dönmesini düşünüyorum. Gençleri düşünüyorum. İşsiz gençlerimizi. Benzin olmuş 40 Tl. İnsanlar yürüyerek gidiyor gideceği yere. Yoksulların yatağa karnı aç giriyor. Çıkmış şunu yapacağız bunu yapacağız diyor bazı adaylar. Neyi yapacaksınız. Yıllardır iktidardasınız. İnsanların yatağa aç girmesinden siz sorumlusunuz. Ben Türikye’nin sorunlarını Ali Babacan’ın projeleri ile çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Gürbüz, bir insanın evindeki gıda sorununu gidermeden, yeşil alan konuşmanın bir anlamı olmadığını da ifade etti. 

Hamit Öncü Tevfik Kış’ın adayı

Soru yanıt bölümünde ise İlçe Başkanı Ömer Karahan, bir soru üzerine, “ Ak Parti Adayı Hamit Öncü, Tevfik Kış’ın uzaktan kumandalı adayıdır. Esenyurt’u uzaktan kumanda ile yönetmek için Hamit Öncü’yü aday gösterdiler. Göreceksiniz eğer seçimi kazanırlarsa ilçeye dışardan başkan yardımcıları gelecek. Esenyurt uzaktan yönetetilecek ilçe değildir. “diye konuştu.

Erhan KIZILYAR 

Editör: Haber Merkezi