Silivri CHP İlçe Yönetim Kurulu dün akşam ilçe binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Berker Esen’in Parti Meclisi’ne seçilmesi nedeniyle boşalan İlçe başkanlığına seçim yaptı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında İbrahim Kömür yeni ilçe başkanı olarak belirlendi.

 İlçe başkanlığından yapılan açıklamaya göre toplantıda; İstanbul İl  kongresi ve kurultaydaki gelişmeler konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu; Genel Başkan Özgür ve İl Başkanı Özgür Çelik liderliğinde; Silivri’de yerel seçimleri kazanmak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da meclis üyesi üstünlüğünü sağlayarak İBB’de iktidarını sürdürmek için birlik, beraberlik içinde çalışılacağı ifade edildi. 

Berker Esen’in Ankara’ya gönderilmesinin sevinç ve gururunun yaşandığı toplantıda, bu gelişmenin ilçe teşkilatına daha güçlü ve kararlı olarak çalışma azmi verdiği vugrulandı.

Silivri yaz sezonuna coşkulu girdi Silivri yaz sezonuna coşkulu girdi

Siyasetin deneyimli ismi: İbrahim Kömür

CHP Silivri İlçe Başkanlığna seçilen İbrahim Kömür deneyimli bir siyasetçi.  Liseyi bitirdikten sonra 1976-77 Eğitim döneminde İstanbul, Fikirtepe Eğitim Enstütüsü’nü kazanan Kömür bu okula devam etmedi. 1977-78 Eğitim Döneminde Ankara Siyasai Bilgiler Fakültesi’ni kazanan Kömür, buraya da maddi yetersizlikler nedeniyle devam edemedi. İstanbul-Mahmutpaşa'da textil işcisi olarak 2 yıl çalıştı ardından kendi işini kurdu. 1983 SODEP Üyesi, SODEP-HP birleşmesinden sonra SHP Üyesi oldu. 1986 Yılında,İstanbul-Bakırköy ilçesi SHP İlçe Yön.Krl.Üyesi ve İlçe sekreterliği ve Bakırköy İlçesinden ayrılan Bahçelievler İlçesi kurucu Yön.Krl.üyeliği ve İlçe Sekreterliği ve Kurultay delegeliği görevlerinde bulundum. 1989 Yerel Seçimlerinde Bakırköy Belediyesi,Belediye Meclis üyeliğine seçildi ve  encümenlik dahil çeşitli komisyonlarda görev aldı .Bakırköy Belediye Meclis Üyeliği görevim devam ederken 20 Temmuz 1992 yılında yapılan İstanbul İl Kongresinde Yüksel ÇENGEL Listesinden İl Yön.Kurulu.Üyeliğine seçildi. Bu görevi SHP-CHP Birleşmesi ve SHP' nin fesihine kadar devam etti.  İbrahim Kömür 1995 yıllının sonlarına doğru LONDRA'ya yerleşti. Londra'da textil ve Gıda toptancılığı yaptım.  2 kız ve 1 oğlunun eğitimlerini tamamlamasından sonra 2015 yılında yurda dönüş yaptı. Kömür yurda dönüşün ardından CHP Silivri İlçe Teşkilatı’nda siyasi faaliyetlerine devam etti.

Editör: Haber Merkezi