Röportaj: Erhan KIZILYAR

*

-CHP Çatalca ilçe Başkanı Mehmet S.Çoban; hükümetin Çatalca’ya yatırım yapmasının Çatalca halkı için olumlu olduğunu, ancak bunların neden bir önceki dönem hiç yapılmadığını sordu. Çoban, ‘Bir önceki dönem Çatalca’da yaşayan insanların kabahati neydi. Cem Kara döneminde Çatalca düşman toprağı, Çatalcalı da düşman mıydı? “ diye sordu. Başkan Çoban;  İBB’nin ilçeye bir çok yatırım yaptığını, ayrımcılık yapmadığını ancak hükümetin CHP’li kurumların olduğu yerlere ayrımcılık yaptığını ifade etti. 

- Başkan Çoban, Belediye Başkanı Mesut Üner’in de Çatalca’ya  , hükümetin yaptığı yaptırımları ‘Yaptım-ettim’ diye sahiplendiğini, belediye olarak kendilerinin bir yatırımlarının olmadığını söyledi.  Tarım, hayvancılık ile uğraşanlar ile , ormancılığın zor günler yaşadığını ifade eden   Başkan Çoban, “ İnşaat tabi yapılacak. Ama bu böyle olmaz. İmar planlarını çıkarın. Gösterin vatandaşa şuraya şunu yapabilirsiniz deyin. Vatandaşta ne yapacağını bilsin.” dedi.

- Siyasi olarak ta Çatalca halkının yanlış yapmadığını savunan CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet S.Çoban, ‘Biz yanlış yapmaz isek Çatalca yanlış yapmaz. Önümüzdeki seçimlerde Çatalca’yı da, yine İBB’yi de, Genel iktidarı da kazanacağız.  Ve ben Çatalca’da iktidar partisi ilçe başkanı nasıl olurmuş, neler yaparmış bunu Çatalca’ya göstermek istiyorum” diye konuştu.  Çoban; Çatalca’da vatandaşın yaşadığı sorunlar, ilçe belediyesi ve İBB’nin çalışmaları, CHP ve seçimlerle bağlantılı sorularımızı yanıtladı.

*

30 yıllık Çatalcalı bir mimar

Öncelikle sizi bir tanıyalım. Kimdir CHP İlçe Başkanı Mehmet S. Çoban?

Çoban:Yaklaşık 30 yıldır Çatalca’da yaşıyorum. Mimarlık ofisim var. İnşaat sektöründe çalıyorum. Yıldız Mimarlık mezunuyum.  Eşim Çatalcalı. Çatalca’ya geldiğimde o dönem SHP üyesi oldum. Seçim döneminde önseçimle meclis üyesi seçildim. O dönemin belediye başkanı ile beş yıl birlikte çalşıtık. 1994’te Fırat Aykut dönemiydi. SHP dönemiydi. Siyasete biraz ara verdim. Yönetim kadrolarında bulunmadım. Bir kaç dernekte sportif kulüplerinde yöneticilik yaptım. Çağdaş Düşünce diye gazete çıkardık. Köyşe yazarılğı yazarlık yaptım. 2015 yılında ilçe başkalığı yöneticilikle  ilgili eksiklikleri görünce çalışmaya başladım. 2019 da da Halil bey’de de bayrağı devraldık. Kaybeldilmiş bir belediye ile Türkiye'de de CHP'nin nin iktidara gelmesi için çaba sarfediyoruz. Başaracağız.

Üye sayısı ikiye katlandı

-Dört yıldır ilçe başkanısınız. Belediyeyi kaybetmiş dolayısıyla morali de bozuk bir yönetim vardı. Teşkilat vardı.  Dört yıl nasıl geçti. Moraller düzeldi mi? Üye sayısı kaçtı, şimdi kaç? Neler yapabildiniz?

Çoban: Aslında değil. Tam olarak 3 yıl oldu. Ocak 2020 Ocak 23’ünde aldık. Dolu dolu üç yıl geçti. Daha önceki binamız depremde hasar görmüş bir bina idi. Kongreyi aldıktan sonra sağlıklı yapıya kavuşalım diye buraya geldik. Bu önemli idi. Seçimlerinde çalışmalarımda bunu söylemiştim. Partinin kendinae ait bir binası olsun diye de vaadim vardı. Ama ülke krizde /n geçtik, pandemi, belediye kaybedilmiş. Böyle bir durumda aldık. Kolay olmuyor bazı şeyler. Görevi aldığımızda 1600-1700 üyemiz vardı. Hızlı bir şekilde bu moral çöküşüsü gidermek için harekete geçtik. Tüm mahallerle partilierle birebar toplantılar yaptık. İnsanları bir araya getirdik. Tuttu da bu. Sayılarla da ortada. Şiu anda 3 bine yakın üyemiz var. Yüzde yüz artırdık . Çok cididi sayıda kadın ve genç üyemiz oldu. Bir kaç mahallede biraz az ama oralarda da artıracağız.

Belediyeyi yeniden kazanacağız

Çoban:Bölge İstanbul’un dörtte biri coğrafyaya sahip. Dağınık yapısı var. Her mahallenin kendine özgü yapısı dinamikleri var. Bunları harereket geçirdik. Mahallelerimizde  mahalle temsilcilikleri oluşturduk. Bir mahalleye gititğimizde 50-60 kadınla çıkıyoruz. Belediyeyi kazanacağız diyoruz. Ki kazancağız. Ama şimdiki hedefimiz belediye değil. Türkiye de iktidar olmak. İktidar partisinin ilçe başkanının olması gerektiği şeyleri gösterelim halkımıza. Ve çatalca ya katkımızı insanlarımıza gösterelim istiyorum. Bütün mücadelemiz iktidar olma yolunda. Evet son seçimde Çatalca’da  belediyeyi kaybettik. Bu kaybedişle ilgili özeleştiri de yapıyoruz. Nasıl düzeltiriz bununla ilgili çalışmalarda yapıyoruz.

Çatalcalı yanlış yapmıyor, hatayı biz yapıyoruz

Çoban:Örgüt toplantısında dile getirdik Partililerimiz birebir konuşmalarda eksikliklerimizi anlattı. Biz de kendimize çeki düzen verdik. Yapılması gereken ne ise onları yaıyoruz. İlk ilçe başkanlığı listesini hazırlarken, kazancağım belliydi.  Ekip mantığının dışına çıkıp kucaklayıcı bir liste yapmaya çalıştım. Hala da aynı kanı ve çabadayım. Bu parti içinde kısır çekişmeleri bırakmamız lazım. Ben yapmamaya çalışıyorum. Ekibim yapmamamaya çalışıyor. Bu da biraz kısır çekişmeler, seçim kaybetmiş olmaktan, yerelde   iktidar olmamakdan da kaynaklanıyor. Genel seçim atmosferi başlasın sahaya çıkalım. Bu kavgalar bitecektir. Hepimiz demokrasiyi kaybetmeme adına sistemin tekar çalışması adına birlikte,  kucak kucağa sokakta olacağız. Ben Çatalcalı’ya güveniyorum. Çatalca halkı yanlış karar vermiyor. Son belediye başkanlığı seçimlerine baktığımızda hatayı biz yapıyoruz. Örgüt olarak biz yapıyoruz. Parti olarak biz hata yapmadığımız sürece, vatandaşla teması kesmediğimiz sürece iktidarı vremeyiz.

-Çatalca çok geniş dediniz. Çatalca merkezde nüfus nedir, mahallelerde nedir?

Çoban:Yaklaşık şimdi 80 bin nüfus var. Yaklaşık söylüyorum. 2022’yi bilmiyorum. 55-60 bin civarı merkezde. Diğeri de köylerde.  Merkezle beraber 39. 37 mahalle iki de merkez toplam 39. Bunlardan Binkilıç, Karacaköy, Çiflikköy, Muratbey, Durusu eski belediyelerdi. Onlar da şu anda mahalle oldu.

"İletişimde bazı eksiklikler var gidermeye çalışıyoruz"

-İlçe başkanı olarak sesinizi kamuoyuna yeterince duyurabiliyor musunuz? Medya da gerektiğinde yer alabiliyor musunuz? Halkla iletişim konusunda sosyal medyayı çok kullandığınız dikkat çekiyor da, medya ile ilişkiler durum nedir.?

Çoban:-Ulusal medye mı yerel medyayı mı?

-Yerel medyayı soruyorum?

Çoban:-Yani biz elbette yerel belediye kadar güçlü değiliz. Bir siyasi partiyiz. Evet sosyal medya da iyiyiz gibi gözüküyor. Yerel basın la çok sağlıklı bir iletişimimiz yok. Bizim de eksiğimiz var, özeleştiri yapalım ama, yerelde de gazete kalmadı. Siz de biliyorsunuz. Bir çok gazeteci arkadaş ta sosyal medya üzerinde çalışmaya aığırlık verdi. İnternet medyası gelişiyor. Ben eski gençliğimde yapıtğımız gibi, gazete alıp, gazete okumak pek yok. Gazetenin o hamuruna dokunamıyoruz. İnternet üzerinden yapıyoruz gazete okumalarını. Hiç bir şekilde, ben yaptım bu yeterlidir diye siyasetçi söylemez. Söylememeli. Evet bazı şeyler yapıyoruz. Ama bu yeterli mi? Değil. Gititğimiz yerlerde karşılaşıyoruz. ‘Aa başkan sen bununla ilgili bir şey söylemiş miydin. Bir açıklaman olmuş muydu?” Bakıyorum yüzlerce gazeteye demeç vermişim, sosyal medya sayfalarında paylaşmışım ama o vatandaşa ulaşmamışız. Mesela Millet Bahçesi ile ilgili ciddi derece de tepki koyduk. Dava açıldı falan. Sosyal medyada haberler. Ama bazılarının kafasında CHP’den tepki gelmedi diye düşünenler var. Bunu nasıl gideririz, bunu çözemedik ama insanlarımızla bizi yeterince takip etmiyor da olabilir. Ya da tepkisini koyamıyordur. Bağcılar ya da Bakırköy’deki bir vatandaşın yerel yönetime, belediyeye karşı tepki göstermesi çok rahat. Çok fazla birbirleriyle ilişkisi yoktur. Ama bizim Çatalca ve silivri feodal ilişkiler fazla ön planda. Çok net tavır koyamıyor. Genellik tavırlarını sandıkta belirliyorlar. CHP’nin yaptıklarıyla ilgili tepki de veremiyorlar. Çünkü yerel iktidarla da aralarının açılmasını istemiyorlar. Biraz ondan da olabilir diye düşünüyorum. Son zamanlarda da Çatalca da yapılan projelerle ilgili  “Çatalca‘ma dokunma” diye bir şey çıkarttık. Hastag açmıştık. O ciddi derecede tuttu. İstanbul’a gititğimde bir çok toplantılarda yansımalarını görüyorum. Ama  ilçede bu konuda biraz da yetersiz, eksik gibi geliyor. Ev hanımlarına ve Z kuşağına ulaşmada belki biraz sıkıntı yaşıyoruz.Onları da çözeceğiz.

**

Önemli yatırımlar belediyenin değil, bakanlıkların yatırımı

-Mesut bey seçilmiş belediye başkanı. O icratlar yapacak, icraatlarını anlatacak.  Çok iyi şeyler yaptığını söylüyor, paylaşıyor. Siz de Anamuhalefet partisi İlçe Başkanısınız. Yapılan icraatları değerlendirecek, eksiklikleri, hataları dile getirecek, öneriler sunacaksınız. Bunu yapacaksınız ki, Çatalca halkı daha iyi ve doğru hizmetlere ulaşabilsin. Mesut bey’in dört yılını değerlendirmenizi istiyorum. Bir de slogan geliştirdiniz, ‘Üner Mesut, biz değiliz” diye. Siz niye mesut değil siniz?

Çoban:-Slogan bir simge oldu. Söylemimizin tamamı Çatalca’da insanlarımızla ilgili. Çatalcalı’nın  daha mutlu bir ortamda yaşaması için.

Mesut bey, 3.5 yılda ne yaptı?

-Cumhuriyet meydanını kapalı otopark yaptım diyor. Sağ olsun bir birfing vermişti. Ama farklı bir otopark oldu. Bu otopark ta kapalı Pazar yeri de de yapacaktı. O yok.  Dedik ki bu proje güzel destek olalım.

-Millet bahçesi yapıyor. Bütün bunları TOKİ yapıyor. Bunun karşılığında da Çatalca’da yaklaşık 40 dönüm yer verildi.

-Hükümet koağını yaptık yaptık diyor. Hükümet konağı yenilendi. Güzel oldu. Daha iyilerini de layık Çatalca. Bakanlık yaptı.

-Meşhur Çanakça’daki ilköğretim okulunu yaptık yapacağız, depremde hasarlıydı. Yıllar sürdü. Onu da belediye yapmıyor. Onu da bakanlık yapıyor.

-İzzettin’de  stadyumu TOKİ yaptı.

-KİPTAŞ konutlarının olduğu yerde Rehabilitasyon Merkezi açtı. Yaptık ettik dedi. O binalar ıda KİPTAŞ yaptı. KİPTAŞ verdi belediyeye o binaları kullansın diye.

-Spor adası yaıyoruz dedi. Kimin yaptığını söylemeye gerek yok!

-Söyleyin kim yaptı?

Çoban:-Bakanlık yaptı. Gençlik ve Spor bakanlığı

-Kapalı Pazar yeri dedik. Daha önce kapalı Pazar yerini biliyorsunuz. Taşındı. ‘Çatı yapacağız’dendi.  Yerle ilgili bir şeyler söylendi. Para toplandı. Pazarcı esnafı yapıyor. Yapılan ihalelerin yanlış olduğu,  pazarcılardan çok para alındığıyla ilgili açıklamalar yaptım. Orayı da pazarcılar yapıyor.

-Meşhur Cem Kara Vadisi ile ilgili . O vadinin altyapısını, Üstyapısının belli bölümünü rahmetli Cem Kara yaptı. Yüzde 80’ini Cem Kara yaptı.

-Cumhuriyet Meydanı’nda Ticaret merkezi yaıyoruz dedi. Çok hassas bir konu. Müteahhitlere verdi kat karşılığı onu da müteahhitler yapıyor. Belediyeile kat karşılığı anlaştılar.

"Çağlayan Ege ve Ziya Altınoğlu’nun ismini yok ettiler"

Çoban:-Burada şundan rahatsız oluyorum. Çatalca’da büyük hizmetler yapmış, Çatalca’nın ilk kadın belediye  başkanı ve milletvekili Çağlayan Ege’nin adı var orda. Siz Çağlayan Ege’nin ismini yok ediyorsunuz. Şu anda kadının adını yok. Hiç bir yerde adı yok. Dönemin en büyük hizmetlerini yapan kadın.

Burada Ziya Altınoğlu stadı vardı. Altınoğlu orasını spor kompleksi olsun diye vermiş. Siz onun ismini yok ettiniz. Millet Bahçesi oldu. Altınoğlu ismi nerede? Bu isimler önemli isimler. Bu lüktürdür. İnsanlar yaşadıkları yerde ki kültürü yok etmemeleri lazım. AKP’yi biz kültürü yok ettiği içinde eleştiriyoruz. Atatürk ismine tahammül edemiyorsunuz. Cumnhuriyet ismine tahammül edemiyorsunuz. Türkiye’deki stadları kaldırdınız. Stadlar şehir merkezinde olmaması lazım . Olabilir. Mantıklı çözüm getirirsiniz. Okey. Bir Beşiktaş'ın İnönü Stadı gibi. Bir kültürel değeri vardır, yaşanmışlığı vardır, kaldıramazsınız. Diğerlerini kaldırabilirsiniz. Bu stad ta Çatalca için öyle bir staddı. Bu stadda Galatasaray'ın  topçuları gelip top oyandı. İnasnlar buraya maça yürüyerek giderlerdi. Etkinlikler yapılırdı. Bunu kaldırdınız. Millet Bahçesi yaptınız. İnsanlar oraya gelecek. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; kek yiyip-çap içecekler heralde. Tamam da bunun işletmecisi ne olacak. Bir kültürü yok edip, birine işletme kazandırıyorsunuz. Sıkıntı bu. Biz bütün bunlara karşı çıktığımız için ‘Üner Mesut Biz değiliz’ dedik.

"Dört yıl önce Çatalca düşman toprağı mı idi?"

Çoban:-Devlet bu kadar akıttığı kaynağı, yardımı elbette yapsın. Burdaki hizmetler Çatalca için. Yapılsın. Ama bunlar AKP’li belediye diye olmasın. Dört yıl önceki belediye başkanı kimdi? Yunanistan’dan mı gelmişti.? Burası Yunan ya da Bulgar toprağımı idi? Burası da Türkiye idi. Cem Başkan döneminde niye yapmadınız bunları? Bir tane hizmet gelmedi merkezi hükümet tarafından Cem Başkan döneminde.

"CHP'li belediyelerin olduğu yerde merkezi hükümet ne hizmet yapmış sormak lazım?"

-Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü CHP’li . Oralara dört yılda merkezi hükümetin yaptığı bir hizmet dikkatinizi çekti mi? Ben pek hatırlamıyorum?

 Çoban-Bilmiyorum sormak lazım. Hasan Başkan’ feveranını duyuyoruz. ‘Büyükçekmece Büyükşehir gördü’ diye. Gerçekten biz de büyükşehir gördük yeni yeni. 

-iBB’yi ayrıca soracağım

 Çoban--Yani başkanın burda yaptık ettik dediği hizmetlerin hiç biris maalesef kendisi tarafından yapılmış değil. Farklı kamu kurumları yaptı.

"Sayın Başkan Çatalca’ya ihanet ediyor"

 Çoban-Ben size Çatalca Belediye Bakanı Mesut Üner’in kendisinin yaptıklarını anlatayım.

-Sağ olsun sayın başkan. Eski bir Ensar Vakfı yöneticisi kurucusu olduğu için genelde tarikatlara hizmet verdi. 

-Mesela çarpıcı bir örnek İsmail Ağa Cemaati ile ilgili Aziz Nesin Vakfı yanında arsaları vardır. Kaçak binalarının yıkımı engellendi. Ben yıkamam İbb gel yık dedi. Farklı yere getirdi. Daha sonra oranın imar planını dini tesis olarak değiştirdi. Tarım alanı demek ki dini tesis alanı olabilyormuş bir tarikat istediği zaman.

-Tarım alanlardında mantar gibi bina yaptırdı. Ve resmen Çatalca’nın çocuğuyum diyen birisinin yapacağı en son şey. Çatalca’ya ihanet ediyor. İnşaat yaptırırsınız. Kimse inşaata karşı değil. İnsanların barınma ihtiyacı var. Yapılması lazım. Yapın. Açık imara belli bölgeleri. İnsanlar gelsin çocuğuna çocuğuna ev yapabilecekleri ortamları sağlayın. Ama bunu yapmıyorlar. Öbürü daha kolay olduğu için onu yapıyorlar.

-Çanakça da 320 dönüm yeri Lübnanlılara verdiler. Önümüzdeki yıllada torba yasasında şöyle  şey çıkabilecektir. ‘Kiralanan yerler, kiralayana satılacaktır’ diye. Şaşırmayalım. Lübnanlı arkadaşlar buray ıalabilecekler büyük olasılıkla.

-İzzettin de bir arsa vardı. Cem kara döneminde yapılan protokol ile bina belli bir seviyiye gelmez ise iade edilecektir şartı kondu. Bina bitmedi. Arsa belediye ye geçti. Sayın Başkan da orayı Yetim Vakfı’na sattı. 

-Son zamanlarda Atarük’e hakaret eden imam vardı. O imamı da Çatalca’ya getirdiler. Vaaz verdi burda. Sayın başkanın son dönemlerde yaptığı tek şey; kaçak binalar ve bütün tarikatlara kucak açmak oldu.

*

İBB’nin Çatalca’ya ciddi yatırımları var

-Sayın Mesut Üner, zaman zaman, ‘merkezi hükümetten destek alıyoruz ama İBB’den destek alamıyoruz.’diyor.

 Çoban--Mesut başkan olayı saptırıyor. Ekrem başkan her açılışta , her etkinlikte bütün belediye başkanlarına aynı mesafede olduğunu, her etkinliğe çağırdığını söylüyor. Silivri’de ciddi yatırımlar yapıyor. CHP’li belediye değil. Karşı da Tuzla’da, Arnavutköy’de, Başakşehir’de de öyle. İki gün önce açılışı vardı. Çatalca ile ilgili yapılanları söyleyeyim

Çatalca girişinde Devlet Hastanesi'nin bodrumunu su basardı. İBB girişi değiştirdi bu sorunu giderdi. Oradaki altyapı sorununu çözdü

Çatalca’nın 30 yıldır girilemeyen yağmur suyu kanalları, altyapı yapılıyor.Akalan’ıntüm altyapısını bitirmek üzereler.  Çatalca'dan Gökçeali ye giden yolda altyapı çalışması devam ediyor. Bir çok mahalenin mezarlıkları yenilendi. Çatalca’da 15 yıldır gelemeyen doğalgazı, Yalıköy mahallesine getirdik. Yerel dinamıklerin de yardımı oldu. Yalıköy, Kızılcali Örcünlü doğalgaza kavuştu. Bunların hepsi büyük yatırımlar.

Depremde sıkıntı yaratan İSKİ binası yenilendi. Çok güzel bir kompleks yapıldı. Ekrem bey’in çağırmasına rağmen  Mesut Bey’i çağrılmasına rağmen açılışa gelmedi.

Bölgemizin tarım bölgesi olduğu için. İBB son üç yılda ciddi yatırımları var.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla yem desteği verdi. Yaz ve kış sebzeleri ile ilgili ciddi fide desteği verdi. Silajlık mısır, yem desteği verdi. Tarım la uğraşan çiftçilerin 100 litre mazot desteği verdi. Hepsi karşılıksız. Çatalca’da halk otobüslerini zabptu rat aalında. İETT’ye bağlandı. Önemli. Çatalca ve Şile de kırımzı damalı araçlar taksiler vardı. Onlarda kalktı hepsi sarı.

Çatalca da sosyal yardım  tam üç kez arttı. Bu hoş bir şey değil. Sayının azalması bizim temennimiz. Sosyal yardım alan insan sayısı şu kadar düştü dememiz lazım. İnşallah ülkeyi o hale getireceğiz.

Bir pandemi sürecine girmiştik. Bu sosyal yardımlar ciddi derecede arttı. Esanfın, okulların yanında olmak için kolonya , maske bir çok şey yaptı. İBB çok şey yaptı. Yeterli mi. Değil. Bazı taleplerimiz de oldu inşallah onu da getirtiriz. İSMEK vardı. Onu getirmeye getiriyoruz. Bir kütüphane binamız olsun. Bu tür binaların gelmesini sağlamaya çalışıyoruz.

İBB olabildiğince büyük yatırımlar yaptı. Daha da fazlasının gelmesi için çalışmaları sürdürüyoruz.

İşsizlik belediyelerin boyunu aşıyor, çözümünü genel iktidar yapar

 Çoban--Ülkenin bir numaralı sorunu işssizlik. Mutlaka size de geliyordur. İşsizlik ne oranda, bu konuda nasıl çözümler üretebiliyor sunuz?

Evet bizde de işsizlik sorunu var. Ciddi de yoğunluğu var. Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş’ta farklı model vardır ama bizde sıkıntı şu.

Ülke politikaları nedeniyle; orman köylüsü bitmiş. Tarımla uğraşan insanların durumu iyice zorlarmış. Buradalarda geçim bitincie iş arıyorlar. Lokasyan anlamında da sıkıntılı bölge.

Sanayi yok. Hizmet sektörü de yok. Lokantalar, oteller yok.

Benim vatandaşım Yalıköy’den kalkıp Çatalca’ya geliyor. Burda bulamazsa büyükçekmece, Beylikdüzü’ne gidiyor.

Göç te devam ediyor. Durdu biraz ama devam ediyor

İBB’nin belli kademelerinde iş bulmaya çalıştık. On kişiyi iş buluyorsunuz, arkadan 20 kişi geliyor. Sorun çözmüyür.

Önemli olan sistemi düzeltmek. Bizim hedefimiz bu. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. İBB’nin mevcut kadrosunun çok şişik olması da onları zorluyor. Çatalca’daki işsizliği İBB ile belediyeler ile çözemeyiz. Genel iktidar olduğumuzda çözebeliriz. Bunu da anlatıyoruz vatandaşlarımıza.

İstihdam ofisini buraya getirmeye çalışıyoruz. 39 ilçede de kuracağını söylemişti. Burda da açılacak. Biz şimdi Silivri ve Büyükçekmece ile irtibat halindeyiz.

Bir çok kardeşimizin sorununa çözüm bulmaya çalıştık. Ama sonuçta sorun çözülmüyor. İşsizlik sorunu büyük sorun. İktidar olmak lazım.

Bizim bu bölgede bir kaç mahalle var. Orada sıkıntı büyük. Genel de beden gücüyle çalışan, günübirlik çalışıyorlar. Onlardan ciddi talep geliyor.  Ve bunlarda zorlukla karşılaşıyoruz.

-

Çatalca’da iktidar Partisi ilçe başkanı nasıl olur göstermek istiyorum

-İttifak ortaklarınızla aranız nasıl?

 Çoban--İsmail Başkanı bir kez daha tebrik edeyim. Çatalca siyasetini bilen birisi. Bilgsinden, biirikimlerinden fayda sağlamaya çalışıyoruz. İYİ Parti ile de bir sıkıntımız yok.

Şunu önemsiyorum. Altı ay sonra bir seçim olacak. İktidar olacağımıza inanıyorum. Çatalca’da iktidar partisi ilçe başkanı olduğumuzda onu vatandaşa göstereceğiz. İktidar ilçe başkanı nasıl olması, ne yapması gerekiyor bunu göstermemiz lazım.

-CHP’de hiç  genel iktidar görmediniz değil mi?

Yok görmedik. Aynı zamanda Çatalca’da da İBB farklı, Çatalca farklı oldu her zaman şimdi üçünü de alacağız.

Çatalca’yı da, İstanbul’u da, Ankara’yı da genel iktidarı da alacağız. Üçünü de.

-Canan hanım ne yapıyor. Geliyor mu buralara?

 Çoban-Tabi geliyor. Öbek çalışması yapılıyor. Geçen gün Beylikdüzü’ndeydi. Biz birinci öbek çalışmasını bitirdik. Canan hanım bize de yardımcı oluyor sağ olsun.