CHP’li Mehmet Seddar Çoban  Çatalca Belediye Başkan aday adayı oldu. Çoban,  “Değişim bizim ruhumuzda var. Değişimin önünde kimse duramaz. Bizim köklerimiz Kuvvayı Milliyeye dayanır. Biz devrimciyiz. Birleşeceğiz. Çatalca Belediyesi’ni alacağız”dedi.

CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Seddar Çoban,  Çatalca Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.  Rakibinin; CHP’li belediye başkan aday adaylarının olmadığını vurgulayan Çoban, ‘Bizim rakibimiz Ak Parti. Birleşeceğiz, el ele vereceğiz,  cumhuriyetin 200’ncü yılının başlangıcında Çatalca Belediyesi’ni alacağız.”diye konuştu.

Kim aday olursa olsun arkasında duracağız

İlçe binası önünde yoğun ve coşkulu bir kalabalığa konuşan Çoban, eşine, kzına, ilçe yönetim kurulu üyelerine, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerine, kendisine destek veren partili olmayan tüm dostlarına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tüm adaylar olarak hedeflerinin Çatalca Belediyesini almak olduğunu bildiren Çoban, bunu el ele vererek, birleşerek başaracaklarını söyledi. Çoban şöyle konuştu.   ‘Bugüne kadar tüm belediye başkan adaylarımızın tek hedefi Çatalca’da sosyal demokrat belediye başkanlığını  hayata geçirmektir. Bugüne kadar belediye başkan aday adaylığını açıklayan;  Yasemin Gök, Erhan Güzel, Serpil Yüksel, Volkan Çavuş, Gökay Savaşan, Halil Saral’a başarılar diliyorum. 50’ye  yakın meclis üyesi aday adayına başarılar diliyorum. Bugüne kadar belediye başkan aday adaylığını açıklayan hiç bir arkadaşım benim rakibim değildir. Bizim rakibimiz AKP’dir. Bizdeki demokratik  yarıştır. Kim aday olursa olsun onun arkasında duracağız. AKP’nin yarattığı tahribatlar, ekonomi bitirilmiş, mutfaklar yangın yerine dönmüşken, hukuk siyallaştırılırken, nice kaybettiğmizi canların katilleri sokakta dolaşırkan, Berkin Elvan,  İsmail Korkmaz’ın  katilleri dolaşırken, Can Atalay içerdeyken, Hrank Dink in katili dışarı çıkarılırken, ben yol arkadaşlarımızı kötüleyemem, arkadaşlarıma meydan okuyamam. AKP’ye meydan okuyorum. Cumhuriyetimizin 200’ncü yılına girdiğimiz bu dönemde Çatalca Belediye’sini kazanacağız.”

Küskünlüklerini bir kenara bıraktık

“Ben ilçe başkan aday adaylığına başvurduğumda küskünlükleri bir kenara bıraktım.  ‘Belediye başkan aday sayısı artttı, bunlar birşelemez’, ‘Çatalca belediyesine TOKİ -devlet yardım ediyor’ diye karamsarlığı kapılmayın. Biz Çatalca Belediyesini alacağız. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizi birlikte birinci çıkardık. Biz  Parti içindeki demokratik yarıştan güçlenerek çıkarız, o sandıkta birleşiriz. Kimsesinin kuşkusu olmasın.”

Cumhuriyetin kazanımlarını yok ettiler

AKP iktidarı tarafından; cumhuriyetin kazanımlarının nasıl yok edildiğini, nasıl satıldığını tek tek biliyoruz. Köylere hizmet götüren tüm birimler kapatıldı. Köy İşleri Müdürlüğü, İl Özel İdarelerini  kapattılar.

Çatalca kaçak cenneti oldu

Daracık yollarda yandaşları para kazansın diye yüksek yüksek binalar yaptılar. Belediyeceliklerinde beton ve asfalt var. Orman alanları yağmalandı, kaçak binalarla donattılar ülkeyi. Sayın Mesut Üner’i tebrik ediyorum! Çatalca Türkiye’nin kaçak bina cenneti oldu.  CHP olarak iktidar olduğumuzda kent yağmasına dur diyeceğiz. İnsanların konut ihtiyacını gidermek için imar planları yapılacak. İnşaat yapılacak. Güzel projeler yapılacak.  Ama tarım alanlarını yağmalatmayarak yaptıracağız. 

Değişimin önünde kimse duramaz

Değişim önemli, değişimin önünde kimse duramaz. Kendimizden başlatmamız lazım. Kafalarımızı değiştirmemiz lazım. Biz başlattık. Burada Çatalca’nın bir çok rengi var. Bir güzel bina kazandırdık. Üye sayımızı ikiye katladık.

İBB’nin destekleri için İmamoğlu’na teşekkür

Büyükşehirimizin desteğiyle 100’lerce insanımızı iş kazandırdık. Yetiyor mu. Hayır. Bir belediye bu sorunu çözemez. Genel iktidarı aldığımızda onu da çözeceğiz inşallah.

2019 seçimlerini kaybetmenin ardından bir travma atlattık. Hatalarımızdan ders çıkıyoruz, bir daha hata yapmayacağız dedi. İlçe yönetimimiz yaşadığımız süreçte, çok ciddi süreçte vatandaşlarla yan yana durduk. Seçimden sonra gündem sıkıntılı süreçti. Bu süreçte hep yanımızda olan İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür ediyorum. Onun yanında Çatalca İBB’yi tanıdı. Pandemiyi sıkıntısız atlattık. Çifçimize mazot, gübre, yem desteği yapıldı. Tarımsal araç desteği verdi. Çatalca’nan altyapı sorununu çözüyoruz. Hastanenin önünde su baskını çözdük. Karamandere, Yalıköy’e doğalgaz geldi. Yuvamİstanbul geldi Çatalca’ya. İkincisini istiyor. İnşallah İmamoğlu’nun ikinci döneminde de onu da  yaptıracağız. Ekrem bey’in bu yaptıkları halkın yanında olması bize güç vermiştir. Sayın Başkana teşekkür ediyoruz. Çatalca’yı da alacağız. Daha güzel hizmetler yapacağız.

Çatalca’da umut yeniden doğacak

“Biz Kuvvayı milliyeciyiz. Devrimciyiz. Değişim birim ruhumuzda var. Çatalca belediyesi ni de değiştireceğiz. Hayatımın 30 yılında Çatalca için Çatalcalılar için hem mesleki hem siyasi anlamda mücadele verdim. 39 mahallesinde dostlarım var. Yaşanmışlığım var. Çatalcalı için umudu yeniden doğuracağız. Çatalca için, Çaütalca halkı için, sizler için adayım. Ben CHP’nin Belediye başkan aday adayıyım.

-Çatalcanın zengin toprakları iş aş üretsin diye, Çatalca yağmalanmasın, tarikat yuvaları olmasın, aydınlık insanlar rahat ve huzur içinde yaşasın, gençler aktif yaşamın içinde yer alsın diye, bir depremde Çatalcalı deprem altında kalmasın diye, üniversiteye giden gençlerimizin yüzü gülsün  diye CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayıyım.

-İlçemde kamu kuruluşlarını, iş dünyasını, STk ların ve vatandaşların işbirliği yapmasını sağlayacağız. Her bireyin hayatına dokunmak, halkın yaşam kalitesini artırmak ve bunu sürekli hale getirmek için adayım. CHP’nin aday adayıyım.

14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor 14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor

-Yaşanabilir bir Çatalca için, kentin yağmalanmasına karşı durmak, deniz, doğası ile örnek bir yaşam alanı olması için.. Alacağımız her karara sizleri ortak etmek için. Hesap verilebilir bir anlaşıyla karışınızda olmak için adayım. CHP’nin belediye başkan aday adayıyım.

Büyük düşleri olmayan dönümüşü sağlayamaz. Büyük projeler büyük ekipler ister. Biz hazırız. Çatalca bunu hak ediyoruz. İnancımla, birikimle, azmimle, devrimci tutumlu sizlerle Çatalca da CHP’nin altı oklu bayrağını dalgayacağız. Şimdi tam zamanı, ben hazırım, siz hazır mısınız?

-Ben sizlerin desteğiyle bu yolu yüremeye başladı, sonuna kadar da yürümeye devam edeceim. Bu yolun sonu hepimiz için çok güzel olacak.

Çatalca da tekrar yerelde iktidar olmak için şahsım adına söz veriyoruz. Hep birlikte kaybettimiz Çatalca belediyesini kazanmaya var mıyız?

İyi ki sizin gibi büyük bir aileye sahibim. Hepiniz sağ olun. Var olun.”

Başkan Adayları el ele halkı selamladı

Mehmet Seddar Çoban’ın konuşmasının ardından, meydanda bulunan tüm belediye başkan aday adayları kürsüye çıkarak el ele vatandaşları selamladılar ve birlik beraberlik mesajı verdiler.

Mehmet Çoban’ın basın açıklamasına; belediye başkan aday adaylarının yanı sıra, Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Halis Çiçekci,  Başakşehir İlçe eski Başkanı Deniz Bakır, Durusu eski Belediye Başkanı Engin Akman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erhan KIZILYAR

Editör: Haber Merkezi