Büyükçekmece'nin sevilen sakinlerinden Köy Enstitülü Emekli Öğretmenlerden Recep Karamoz hayata veda etti.

Recep Hoca’nın cenazesi Büyükçekmece Merkez Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Büyükçekmece’de toprağa verildi.

Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu olan Recep Karamoz’un cenaze törenine; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, CHP Milletvekili Ali Şeker, siyasiler, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.  Recep Hoca’nın ölümü Büyükçekmece’de sevenlerini üzüntüye boğarken paylaşılan bazı mesajlar şöyle.

*

Hasan Akgun: Büyükçekmece Belediye Başkanı

Büyükçekmecemizin değerlerinden, kıymetli büyüğüm, Köy Enstitüsü mezunu, emekli öğretmen Recep Karamaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhum Recep Hocama Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

*

Ali Şeker :CHP Milletvekili

Köy Enstitüsü Mezunu, Emekli Öğretmen Recep Karamaz’ı (Recep Hoca) kaybettiğimizi öğrendim.

Recep Hoca, emekli olduktan sonra da Atatürk ilkelerinin ve cumhuriyetin yılmaz bir savunucusu olarak Büyükçekmecelilere öğretmeye devam ediyordu. Onun Atatürk Caddesi’ndeki kırtasiye dükkanı hepimizin uğrak yerlerindendi.

Aşağıdaki fotoğraf 2015 seçimleri öncesinde yapılan önseçimle listelere girmiş iki milletvekili adayı olarak Efkan Bolaç’la yaptığımız ziyarette çekildi. Kendisini ziyarete gelen herkes gibi bize de şeker ikram etmişti Recep Hoca.

2015 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilince yaptığım ilk teşekkür ziyaretlerinden biri Recep Hoca’yaydı. O gün, seçim döneminde kendisini ziyarete gelen diğer partilerin yöneticilerine “sizlerde yerel aday gösterin, bakın CHP yaptı” diyerek beni örnek olarak gösterdiğini de anlatmıştı.

Recep Karamaz Hocam, ışıklar içinde uyu.

Ailesine, Köy Enstitülü arkadaşlarına ve tüm Büyükçekmecelilere sabır diliyorum.

(Recep Karamaz Hocamızı bugün öğlen namazının ardından Büyükçekmece merkez Camii’nden son yolculuğuna uğurlayacağız.)

Büyükçekmece hocaların hocasını kaybetti

*

Hüseyin Remzi Gökbulak: CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı

Birçoğumuzu yetiştirmiş, Köy Enstitüsü mezunu, emekli öğretmenimiz Recep Karamaz'ı kaybetmek bizleri derinden yaraladı. Recep Hocama Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

*

Hasan Akkuş: İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü

O sadece bir öğretmen değildi.

O Köy enstitülerinin yetiştirdiği son ustalardan biri,Bir kanaat önderi, örnek alınacak idol bir aksaçlı, Beyefendi kişiliği,Mütevazi duruşu ve yol gösterici karakteri ile herkesin Recep Hocası,Hocaların da hocası idi.

Recep Karamaz hocamızı maalesef bugün kaybettik.

Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Ruhu şad,Mekanı cennet olsun inşallah.

*

Gülcan Tekdemir Demirkan : CHP Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi

Büyükçekmecemiz bir değerini daha kaybetti, köy enstitüsü mezunularından emekli kıymetli öğretmen Recep Karamaz bugün aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah .

Başımız sağolsun

*

Zerrin Çağlar : Ak Parti Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi

Büyükçekmece bir değerini daha kaybetti. İlçemizin renkli simalarından, Nur Kırtasiye'nin sahibi, emekli öğretmen Recep Hoca (Karamaz)'ın vefatı nedeniyle üzgünüm. Her kesimin Recep Hocası, kırtasiye dükkanını ziyaret eden her insana, para koleksiyonu ve siyasilerle çekildiği fotoğrafları kendi üslubuyla anlatırdı.

Kibarlığı ve beyefendiliği ile insanların gönlünde taht kuran Recep Hoca... Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Önemli olan bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek.

Anıları, güleryüzü ve samimi sohbetiyle her daim hatırlanacak. Bir devir daha kapandı. Güle güle Recep Hoca... Başın sağolsun Çekmecem...

*

Hasan Bacıoğlu:Ak Parti Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi

Ortaokul ve Lise yıllarında tanıdığım, dükkanı'nın önünden her geçişte uğradığım, öneri ve tavsiyelerini severek aldığim emekli öğretmenimiz Recep Karamaz (recep hoca)hakkın rahmetine kavuştur.

Değerli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.