banner460
banner128

"BU GELEN CHP'NİN AYAK SESLERİ"

Partililer Meclis Üyeliği adaylarının önseçimle belirlenmesi istedi

CHP Silivri İlçe Örgüt toplantısı İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Özgür Çelik, önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul’da yeni ilçeler kazanacaklarını, bunlardan birinin de Silivri olacağını bildirdi. Örgüt toplantısında söz alan bazı partililer ise, meclis üyelikleri için önseçim ya da temayül yoklaması yapılmasını talep etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partinin Silivri İlçe Örgüt toplantısına katıldı. Bir gün önce Can Atalay için adliye önünde yapılan toplantıya katılan ve burada üşüttüğü ortaya çıkan Çelik, rahatsızlanmasına rağmen tedavi gördükten sonra Silivri’deki toplantıya katılmayı ihmal etmedi. Toplantıya İl Başkanı Özgür Çelik’in yanısıra; İl Başkan Yardımcısı Murat Bakır, CHP’nin tüm belediye başkan  ve meclis üyesi aday adayları, Eski dönem Değirmenköy Belediye Başkanı Mümin Tuğlu, Gümüşyaka Belediye Başkanı İsmet Kirazpınar, eski dönem ilçe başkanları; Suna Göçengil, Abdullah Yıldırım, Muharrem Aydoğan ve çok sayıda partili katıldı.

Kömür aday adaylarına çalışmaları için teşekkür etti

CHP Örgüt toplantısı şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılışında konuşan İlçe Başkanı İbrahim Kömür,  İl Başkanı Özgür Çelik’in bir gün önce Can Atalay için Adliye önünde yapılan toplantıya katıldığını, burada uzun süre kalması sonucu bugün bir rahatsızlık geçirdiğini, tedavisinin ardından da toplantıya katılacağı bilgisini partililerle paylaştı. Kömür daha sonra  partililere ve adaylara yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Ve partililere söz verdi.

Örgüt toplantısında söz alan partililer; Silivri’ye yapılmasını düşündükleri bazı projeleri ve Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde önseçim ya da temayül yoklaması talebini dile getirdiler.

Özgür Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na teşekkür

Toplantıya gecikmeli olarak katılan İl Başkanı Özgür Çelik ise konuşmasına geçmiş dönem genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu teşekkür ederek başlaı. Çelik hemen ardından da  kurutayda genel başkanlığa seçilen  Özgür Özel’e sonsuz ve yürekten başarılar diledi. Kongre de İstanbul İl Örgütü olarak kendilerini çok mutlu eden bir tablo ortaya çıktığını belirten İl Başkanı Çelik, şöyle konuştu. Partimiz bir kurultay sürecini gerçekleştirirken, İstanbul olarak onur ve mutluluk tablosu ortaya çıktı. Parti meclisinde İstanbul’a temsil eden arkadaşlarımızın tamamı genç üyelerden oluşuyor. Kadın arkadaşlarımız PM’ne temsil ediyor. İki tane ilçe başkanımız da ilk defa genel başkan anahtar listesine girerek PM’ye girdi. Onlardan biri de Silivri ilçe eski başkanımız Berker Esen. Berker Esen’e de sonsuz ve yürekten başarılar diilyorum.”

Yeni bir umut ve heyecan dalgası oluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kongre ve kurultay süreçlerinin;  yeni bir umut- yeni bir heyecan ortaya çıkardığını bildirdi. Çelik, “ 2023 seçimleri bir umut kırılmasına neden olmuştu. Kurultaydan sonra yeni bir umut dalgası İstanbul’dan başlayarak Anadolu’nun dört bir yanına yayılmıştır. Bilimsel anketlerde görüyoruz. Yeterli mi? Hayır. Bunu büyütmek igibi bir görevimiz var. İstanbul’un 39 ilçesinde Silivri’de ülkenin dört bir yanında çok çalışmak zorundayız.

En zor zamanlarda umut vardır. Bu topraklar çok zor günleri geride bıraktı. Yüzyıl önce Anadolu işgal altındayken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’a gelmişti. Yanındaki Atatürk’e, ‘Görüyormusun Paşam İstanbul işgal altında. Anadolu işgal altında. Hiç bir umudumuz kalmadı’ deyince Atatürk’te ona ‘Geldikleri gibi giderler’ demişti. Atatürk bütün zor şartlara rağmen umudunu hiç yitirmemiş ve ülkeyi emperyalist işgalden kurtarmıştı.” Dedi.  

El ele-kol kola başarıya

İstanbul’da bir çok ilçeyi kazanacaklarını bunlardan birinin de Silivri olacağını ifade eden Çelik, bunun için Silivri’de el ele- kol kola -omuz omuza mücadele vermenin önemini vurguladı. Çelik şöyle konuştu. “ Bir süre sonra Silivri adayı açıklanacak. Burda belediye başkan adaylarımız meclis üyesi adaylarımız var. Hepsini tanıyorum. Hepsi Silivri’yi yönetmeye aday arkadaşımız. Onlardan biri aday olacak. O aday çıktıktan onun etrafında birleşip Silivri’yi kazanmak için mücadele edeceğiz. “

Partililere “ El ele kol kola Silivri’yi kazanmaya var mısınız?” sorusunu soran Çelik, sorusuna partililerden  ‘Varız’ diyerek alkışlarla yanıt aldı.  

Bu gelen CHP’nin ayak sesleri

Çelik konuşmasını şöyle tamamladı. “Her arkadaşımız bir başka arkadaşımızı başkan adayı olarak görmek ister. Ama bir kişi adaylaşacaktır. Biz tüm örgütümüzle büyük mücadele vereceğiz. Bu seçim ülkenin; beş –on-otuz yılını belirleyecek bir seçim. 2028’i kazanmak için 2024’ü kazanmamız gerekiyor. Bu başarının gerçekleşeceğini görüyorum. Silivri’den önce 6-7 ilçede örgüt toplantısına katıldım. Bu coşkuyu bu heyecanı her yerde görüyorum. Bu enerji önce 2024 sonra 2028’de iktidarının ayak seslerini görüyorum. “

Toplantı basına kapalı sürdü

CHP’liler Çelik’in konuşmasından sonra basın akapalı olarak toplantıyı sürdürdüler. Edinilen bilgilere bu bölümde özellikle Belediye Başkan Aday Adaylarının söz alarak Silivri’de belediyeyi alacaklarını belirterek, birlik –beraberlik sözü verdikler.

*

-Erhan KIZILYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.