İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı  Başkan Adayı Murat Kurum Çatalca’da bir dizi ziyaret yapıp Çatalca Meydanı’nda halkla buluştu.  Kurum ayrıca, kentsel dönüşüm yapılacak öğretmen evi proje alanındaki Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum’un ziyaret programına;  AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Levent Özkan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Halit Uğur da eşlik etti.

Romanların şanına yakışır şekilde yeniden yapılacak

Roman vatandaşlarla bir araya gelen ve  Kentsel dönüşüm yapılacak öğretmen evi proje alanında konuşan Murat Kurum, şöyle konuştu:  "Bundan 3 yıl önce yine buraya gelmiş ve sizlerle kucaklaşıp hasbihal etmiştik. O gün biz Roman kardeşlerimize daha güzel, daha sağlam ve daha güvenli yuvaları kavuşturacağız demiştik. Bunun sözünü vermiştik. Bugün de buradaki anlaşmaların tamamlanmak üzere olduğunu görüyoruz. Bu anlaşmalar biter bitmez Çatalca'daki Roman kardeşlerimize verdiğimiz sözü 31 Mart akşamı sizlerle birlikte tutacağız. Burayı sizin şanınıza yakışır bir şekilde yeniden yapacağız.

Huzurla yaşanacak evler olacak
 

Buradaki kardeşlerimizin huzurla güvenle yaşayacağı evleri olacak. Buradaki Roman kültürünün devam edeceği anlayışla, sosyal donatılarınız olacak. Çocuklarımız güvenle okula gidip huzurla burada yaşayacak. Konutlarımız Roman kardeşlerimiz için şimdiden hayırlı olsun. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çatalca'mızda da dönüşüm yapıyoruz. Sosyal konutlar, millet bahçeleri yapıyoruz. Yeşil ve vadi vizyonumuzu bu şehrin her yerinde, Çatalca'nın her sokağında yansıtıyoruz. Çatalca'nın sadece bugünün de değil, geçmişinde de vardık. Çatalca Millet Bahçesi'ne gittiniz mi, beğeniyor musunuz? O millet bahçesinde bu kardeşinizin Mesut Başkanım ile birlikte emeği çoktur.

“Boş yere kolları sıvamayız”
 

14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor 14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor

Mesut Başkanın bize gelip 'Kıymetli bakanım, Çatalca'nın güzel bir meydana ihtiyacı var. Altında otoparkı, kıraathanesi kütüphanesi olan, Çatalcalı yavrularımızın huzurla gezeceği bir alan eksik' dedi. Hemen kollarımızı sıvayıp işe koyulduk. Biz başkaları değiliz, boş yere kolları sıvamayız. Biz kolları sıvadık mı o kollar Çatalca'da 52 bin metrekare meydan, altında 300 araçlık otopark, üstünde çocuklarımızın güvenle ve huzurla yaşayıp oynayacağı bir meydan haline gelir. Millet bahçemiz Çatalca'mıza hayırlı uğurlu olsun" 

"Çatalca'nın ihtiyaçlarını birlikte giderceğiz"
 

Hiçbir zaman polemiklerin, bahanelerin arkasına sığınmayacaklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Kurum, “Siz 28 Mayıs'ta İstanbul'un romanını nasıl yazdıysanız, 31 Mart'ta da 39 ilçemizin hep birlikte romanını yazacaksınız. Gelin İstanbul'un romanını yazacağımız müjdelerimizi hep birlikte tüm kardeşlerimize açıklayalım. Her bir ilçemizde ve mahallemizde çocuklarımızın geleceğe güvenle bakacağı o dönüşüm projelerini gerçekleştirelim. Tüm İstanbul'a 31 Mart seçimlerinde hep birlikte el ele, kol kola bir mesaj verelim" diye konuştu.

Başkan Üner: Kurum liderliğinde sağlam adımlar atacağız

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise,  ziyaret ile ilgili yaptığ ıdeğrelendirmede, “ Sayın Murat Kurum ile birlikte, Çatalcalı vatandaşlarımızla samimi bir buluşma gerçekleştirdik, taleplerinizi dinledik ve hayata geçireceği projeleri detaylı bir şekilde paylaştı.

Çatalca’mız için planlanan kapsamlı projelerle birlikte, yaşam kalitemizi arttırarak ilçemizi daha yaşanabilir kılmayı hedefliyoruz. Murat Kurum'un liderliğinde, gelecek için atılacak sağlam adımları birlikte atacağız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi