Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Oklalı’da bir Otel’de düzenlediği toplantı ile projelerini tanıttı. Oldukça coşkulu bir ortamda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına; İstanbul Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Seda Gören Bölük, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Levent Özkan, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 Üner’in proje tanıtım toplantısı Sanatçı Uğur  Işılak’ın sahne almasıyla başladı. Işılak,yaklaşık yarım saat boyunca sahnede söylediği şarkılarla katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

*

Bölük:Üner 22 yılda yapılmayanı 5 yılda yaptı

Daha sonra sahneye Milletvekili  Seda Gören Bölük çıktı. Bölük, Başkan Mesut Üner’in 22 yılda Çatalca’ya yapılmayan hizmeti beş yılda yaptığını belirterek, ‘ak Partili bir belediye ile hizmet nasıl olurmuş Üner başkanımız bunu gösterdi. Biz burada yapılanı; Büyükçekmece’de, Avcılar’da örnek olarak gösteriyoruz. Mesut Başkanımızı  Bir de İBB arkasında olduğunda görün’diyerek Üner yanında Kurum’a da destek istedi.

*

Dalkılıç: Onlara ‘Siz gidin birbirinizle yarışın’ diyeceğiz

Toplantıda konuşan Ak Partili Milletvekili Halis Dalkılıç ise Başkan Mesut Üner’in çalışmalarından övgüyle söz etti. ‘Çatalcı’yı artık oldukça mesut görüyorum. Çatalca’ya bahar erken gelmiş ’ diyen Dalkılıç, ‘Mesut beni İBB engelledi demeden durmadan çalışıyor. Başarıyor. 31 mart akşamı Çatalca Meydanı’ndan hep birlikte Çatalca Belediyesi'ne yürüyeceğiz. İstanbul’u da alacağız. Sonra dönüp onlara diyeceğiz ki ‘Siz gidinbirbirinizle yarışın’ ” diye konuştu. 

*

Üner: Emanete ihanet etmedik147 proje gerçekleştirdik

Programda son olarak sahneye Çatalca  Belediye Başkanı Mesut Üner çıktı. Üner, ‘ Beş yıl önce Çatalca Belediyesi’ni bizlere emanet ettiniz. Emanete ihanet etmedik. 5 yıl boyunca gece-gündüz çalıştık. “ diyerek başladığı konuşmasında,  yaklaşık bir saat boyunca yeni dönemde yapmayı planladığı 66 proje hakkında katılımcılara görselleri eşliğinde bilgi verdi.

2019-2024 döneminde tam 147 projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Mesut Üner, ‘Onlar çıkmışlar şunu yapacağız-bunu yapacağız diyorlar. On yıldır iktidardaydınız yapsaydınız ya. Onlar yapacağız diyor, biz yaptık diyoruz’ şeklinde konuştu.

Çatalca’yı bir başka yapacak projeler

Üner daha sonra önümüzdeki dönem yapacağı projeleri açıkladı. Üner’in açıkladığı projelerin bazıları şöyle:

-Çatalca Belediye binası yenilenecek

-Ticaret merkezi yapılacak

-Atatürk Kültür Sanat Merkezi inşa edilecek.

-42 kilometrelik Karadeniz kıyı sahilinde bir çok sahil düzenlemesi yapılacak.  Yat limanı kurulacak.

-Yalıköy’e 5 yıldızlı Otel yapılacak

--Mareşal Fevzi Çakmak alanı yeniden düzenlenecek

-2 bin konutluk sosyal konut projesi uygulamaya konulacak

-Kentsel dönüşüm konusunda yoğun çalışma yapılacak ve projelerin en önemlisini oluşturacak

-teknoloji ve Bilim lisesi açlacak- Teknopark oluşturulacak

-Çiftçiler için depolar yapılacak

-Fide Üretim merkezi oluşturulacak

-Kiptaş’A YENİ Millet bahçesi yapılacak

Yaşlı Bakım Merkezi kurulacak

-Çocuk Eğlence merkezi yapılacak

-Bir çok bsahalleye sosyal tesis yapılacak

-Çatalca’ya spor adası oluşturulacak. İçinde 150 yataklı otel, 4 futbol sahası,  kapalı yüzme havuzu bulunacak

-Üniversite hastanesi açılacak. Veteriner , Ziraat ve Tıp Fakülteleri’nin getirilmesi sağlanacak.

-Akalan ve Muratbey’e futbol sahası yapılacak

 Üner proje açıklama bölümünü; “ 2019 ‘da 38 proje açıkladık 147 proje gerçekleştirdik. Şimdi 6 6proje açıklıyoruz inşallah 166 proje gerçekleştiririz’ sözleriyle tamamladı.

*

Büyükçekmece kurban bayramına hazır! Büyükçekmece kurban bayramına hazır!

Rakip adaya yüklendi. Nerede yediniz paraları?

Çatalca Belediye Başkanı konusmasının son bölümünde ise CHP Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel’e yüklendi.  Çatalca Beledeyise’nin kendilerine 25 milyon dolar borç bıraktığını,ayrıca beş yıllık süreçte de 250 milyon topladığını ancak bunun karşılığında ilçeye hiç bir hizmet yapmadıklarını belirterek, “ Hizmet yok. Çalışma yok. Bizden önce yapılan 3 tane proje söyleyin. Hizmet yok. Çalışma yok. 25 milyon dolar nerede? Nerede yediniz paraları?” diye sordu.

Erhan KIZILYAR 

 

Editör: Haber Merkezi