İYİ Parti Silivri İlçe eski Başkanı Ahmet Refik Bek, partiye üyeliği yargıtay tarafından onanmış bir kişiye verilen görev nedeniyle, il kongresi öncesi kendisine yönelik itibarsızlaştırma girişimi yapıldığına dikkat çekerek 'Bulanık suda balık avlıyorlar" dedi. 

Bek, Üyeleri Avukat Engin Yıldımer’in; Fetö suçlamasına maruz kalmış, yargılanmış ve suçsuz bulunmuş bir avukat olduğunu; üyeliğinin yargıtay tarafından onandığını hatırlatarak, “Bu onamadan sonra biz de üye yaptık. üyeliği Yargıtay tarafından onaylanan bu üyemiz üzerinden beni itibarsızlaştırma çabaları , bulanık suda balık avlamaya benzer.“dedi.

Bek’in yazılı açıklaması şöyle:

“İYİ Parti İstanbul İl kongresi öncesi malum çevreler yine yalanlarla itibarsızlaştırma girişimlerine başladı. Önce AKP’nin ve hükümetinin havuz medyasındaki en büyüğü olan Sabah Grubu , sonrada Silivri’de ki malum şahsın tetikçisi görevlerini yerine getirmek için düğmeye bastı.

Konunun aslı şöyledir ; İlçe seçim kuruluna partimizi temsilen Başkan Yardımcım  Av. Emre KARATAŞ’ı verdim, seçim kurulunun oluşacağı ve yemin töreninin yapılacağı gün Emre Karataş Silivri dışında olduğu İçin başka bir isim vermemiz gerekti. Partimize İlçe Başkan Yardımcım İpek YÜREKLİ tarafından getirilip üye yapılan Av. Engin YILDIRIMER’i hukukçu olması nedeniyle konuşup , kendisini görevlendirdik.

Av. Engin YILDIRIMER FETÖ suçlamasına maruz kalmış , yargılanmış , suçsuz bulunup Türkiye Cumhuriyeti’nde avukatlık yapan bir arkadaşımızdır . Kendisinin üyeliğini yapmadan önce yargıtaya bilgilerini gönderdik, yargıtaydan onaylandıktan sonra üyeliğini bizde onayladık.

Türkiye Cumhuriyeti’nde avukatlık yapan, partimize üyeliği Yargıtay tarafından onaylanan bu üyemiz üzerinden beni itibarsızlaştırma çabaları , bulanık suda balık avlamaya benzer . Bunu yaptıranları ve yapanları da çok iyi biliyoruz .

Kimler tarafından yapıldığına ve bu itibarsızlaştırmanın kime fayda sağladığı ortadadır . Amaç Cumhur İttifakı’nın ekmeğine yağ sürmektir. İlçe başkanının söylentileri son buldurma adına Av. Engin YILDIRIMER’i İlçe seçim kurulundaki görevinden istifa ettirmesi kendi tercihidir.”