AREV okulları ve mensuplarının oylarıyla seçilen “AREV Ödülleri 2023” dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında; Prof. Faruk Şen, Sanatçılar; Halil Ergün,  Zihni Göktay ve Aliye Uzunatağan ve Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de var.

AREV Vakfı ve okulları, iki önemli programı bir arada gerçekleştirdi. Kurum Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir sergi açtı. Açılışın ardından da “AREV Ödülleri 2023” sahiplerini buldu.

Büyükçekmece’deki World Point Beykent’te düzenlenen programa yoğun katılım gerçekleşti.

Toplantıya; Erzurumspor Başkanı Ömer Düzgün, Gürpınar eski Belediye Başkanı Velittin Küçük, Ak Parti eski Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın,  BEYSİAD Başkanı Adnan Şahin,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler, işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan AREV Başkanı Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı,  Cumhuriyetin 100. Yılını kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve saygıyla andı. Erzurum’da okurken, pencereden Erzurum Kongresi’nin toplandığını binayı seyrettiğini hatırlatan Orakçı,  Cumhuriyetin ve ülkenini daha ileri gitmesi için herkese görevler düştüğünü belirterek, ‘Herkes evinin önünü temiz tutarsa ülkede her şey yoluna girer” dedi.

Cumhuriyetin 6 asır süren bir imparatorluktan sonra kurulduğunu hatırlatan Orakçı, ‘ 6 asır dünyaya hükmeden bir imparatorluğun bunu nasıl başardığı ve nasıl dağıldığına iyi vakıf olunması’ gerektiğini vurguladı. Orakçı bu konuda şu örneği anlattı:

 Kanuni Sultan Süleyman’ın bir gün  Yahya Efendi’yi çağırarak, ‘Yahya Efendi ne olaki devletimiz zarar göre-yıkıla  bize söyle bakalım’ der. Yahya Efendi yanıtını bir süre sonra zarfla gönderir. Padişah zarfı açar. Beyaz bir kağıtta iki kelim. Neme lazım. Şaşırır ve bu Yahya Efendi ne demek istemektedir diye huzura çağırtır.  Ve sorar.

Maltepe’de ‘İETT- İlçe Belediye Buluşması’ Maltepe’de ‘İETT- İlçe Belediye Buluşması’

-Yahya Efendi biz sana ne dedik sen ne yanıt verdin. Ne demek neme lazım?

-Efendim yanıt odur. Eğer ülkede birtakım olumsuzluklar meydana geldiğinde yöneticiler ‘Neme lazım’ demeye başlarlarsa işte o zaman devlet yıkılır.

Başkan Orakçı daha sonra İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırıları da kınayarak, ‘Faili yakalayacakmış. Fail hastaneler mi? Fail  bebekler mi?” diye sordu.

Daha sonra aralarında; Zihni Göktay, Prof. Faruk Şen, Halil Ergün, Aliye Uzunatağan  ve Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de bulunduğu çok sayıda kişiye ödülleri dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi