Gazetemiz Yazarlarından Hıdır Karademir’e Almanya’nın Offenbach Vilayeti Onur Ödülü verildi. Bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı; Offenbach Valisi Oliver Quilling ve Offenbach İl Genel Meclisi Başkanı Volker Horn Vorsitzender imzalı Onur ödülünü alan Karademir, daha önce de 2008 yılında Almanya’ya yaptığı katkılardan dolayı Angela Merkel’den onur ödülü almıştı. Karademir'in aldığı son ödül vilayet nezdinde verilen en büyük ödül oluyor. 

Offenbach Vilayet Onur Ödülü’ne layık görülen Hıdır Karademir, şu anda SPD (Alman Sosyal Demokrat Partisi)  Offenbach İl Genel Meclisi Üyeliği ile Rodemark Belediye Meclis Üyeliğini birlikte yürütüyor.

52 yıldır Almanya’da bulunan Karademir, 2011-2018 yılları arasında SPD’nin Almanya genelini temsil edilen 200 kişilik Danışma Kurulu Üyeliği, aynı süreçte Hessen Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Karademir 2009 yılında SPD tarafından  Hessen bölgesinde 3. Sıradan Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı gösterilmiş ancak o yıl partinin ülke genelinde başarısız bir süreç yaşaması nedeniyle iki kişi ancak seçilmişti.

 Karademir, ‘Ödüllerin kendilerinin çalışmalarının takdir edilmesi anlamında mutluluk verici ve motive edici olduğunu belirterek, bu ödüle layık görenlere teşekkür’ etti.

1969 yılından bu yana Almanya’da bulunan Karademir, bir süredir de durumgazetesi.com.tr için yazılar yazıyor.