Durum Gazetesi
2019-06-24 09:13:11

Milletin vicdanı, İmamoğlu’nun zaferi

Erhan KIZILYAR

gazetedurum@gmail.com 24 Haziran 2019, 09:13

24 Mayıs 2019’da kaleme aldığımız, ‘Her yol imamoğlu’na çıkıyor’ başlıklı yazımızda; “İmamoğlu bu seçimi kazanacak. Hem de beklenen de öte farklı bir şekilde kazanacak. Seçimler iptal ettirilerek tarihi bir hata yapıldı . Türk Siyasi tarihinde bu seçimler çok önemli bir süreç olarak yer alacak .. Ve bu seçimi iptal ettirenler ettirdiklerine pişman olacak gibi..” diye yazmışız.

Pişman değil, bin pişman olmuşlardır. 

Biz 500 bin oy fgark bekliyorduk. 300 bin fazla oldu.. Yani gelip te seçimin son günlerinde bir Apo faciası çıkarak kendi kalelerini akıl almaz gol atacaklarını nerden tahmin edecektik ki..! Bilmiyorum oranını ama eminim ki, oldukça fazla bir oyda Apo çıkışına tepki olarak AKP'den kaçtı..

800 bin oy.. Yüzde 54’e , yüzde 45.. 

Şimdi bu farkın altında artık İBB Meclisi’ndeki çoğunluğunuz da ezilir. 

31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmiştiniz.

Şimdi bu fark sonunda ülke düzeyinde iktidarınızı tartışmanın ortasına attınız.

800 bin oy fark..

Türkiye genelinde, Türkiye siyasetinde büyük yantısı olacaktır.

Artık Türkiye’de hiç bir eskisi gibi olmayacaktır.

Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak başladğı büyük yolcuğun sonu görünüyor gibi.. 

..........

Şimdi Erdoğan düşünsün..

Neydi o; afralar-tafralar.

Pontuslar, zillet ittifakları..

Beka , beka diyeceksin, sonra çıkacaksın onlarca yıl; “PKK terör örgütü elabaşısı, Bebek katili”dediğin kişinin mesajını alacak devlet kurumu AA vasıtasıyla servis edeceksin. Bunu eleştireceğine bir destek olacaksın. Sonra Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkaracaksın.

Milletin aklıyla dalga geçmeyeceksin.!

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdi öncelikla bu Apo mesajını, mesajdan öte servis ediliş yönteminin; ne getirip ne götürdüğünü bir düşünsün.

Sonra neden bize karşı olan böyle kahraman muamelesi görüyor diye düşünsün. Dun Muharrem İnce aynı karşılıkları buldu, bugün İmamoğlu. İmamoğlu iyi oynayıp başardı. İnce oyunu aynı başarıyla sürdüremedi. Ama Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu da bir düşünsün..

Ve Cumhurbaşkanı zbu başkanlık sisteminin ne getirip ne götürdünü de bir masaya yatırıp düşünsün..

........

Bıktık seçimden. Hele böylesi İBB seçimi gibi anlamsız, haksız, miletin iradesini hiçe sayarak yapılan seçimlerin ülkeye, halka hiç bir faydası yoktur. Hele hele , haksız bir şekilde mazbatayı alanlara hiç faydası yoktur. Biz bıktık diyoruz ama, inanın İstanbul seçiminin nelere yol açacağını tam kestiremiyoruz. Syasi fay hatlarında büyük hareketlenmeye yol açması da muhtemel gözüküyor.

Hayırlısı olsun. Her türlü kayba rağmen, yine de büyük faydası oldu bu seçimlerin. Ülkede demokrasi kazandı. Ülkenin dünya düzeyinde itibarı kazandı. Millet gücünü ortaya koydu. Millet , ‘Ben buradayım’ dedi. Bu zafer halkın zaferidir. En büyük başarı halkındır. Ve tabiki başta CHP ve İyi Parti liderleri; Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener; Ekrem İmamoğlu, CHP ve İyi Partii İsttanbul İl başkanları; Canan Kaftancıoğlu, Bugra Kavuncu, CHP ve İyi Parti'nin tüm teşkilatları olmak tüm parti üyelerinin büyük emeği vardır. Onların da hakkını teslim etmek gerekir. Sonuç ülkemize, vatandaşlara hayırlı olsun. 

Demokrasi kazandı, Türkiye kazandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.