DÜNYA

Avusturya tam kapanmaya döndü

Hükümet, 1 Şubat'tan itibaren tüm nüfusun aşılı olması talimatı da verdi.

Avusturya'da artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Başbakan Alexander Schallenberg, kapanmanın ilk etapta 10 gün süreceğini ve en fazla 20 güne uzatılacağını ifade etti. Schallenberg, 1 Şubat 2022 itibariyle de tüm ülkede aşı olmanın zorunlu kılınacağını ifade etti.

Aşı olmayanlar için yasak kararı

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama kampanyalarının hızla devam ettiği Avusturya'da Covid-19 aşısı olmayanlar veya hastalığı atlatıp iyileştiğini belgelendirmeyen 12 yaşın üzerindeki kişiler için sokağa çıkma kısıtlaması 15 Kasım'da yürürlüğe girmişti.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 aşısı yaptırmayanlarda hastalığın çok daha etkili olduğunu, hastalığı ağır geçirenlerin ve yoğun bakım hastalarının büyük çoğunluğunun aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu kaydetmişti. Covid-19'a karşı aşılı vatandaşlar ile aşı yaptırmayanların aynı kategoride değerlendirilemeyeceğinin altını çizen Schallenberg, alınan önlemlerle vatandaşların Covid-19 aşısı yaptırmalarının teşvik edilmesinin hedeflendiğini ifade etmişti.(birgün)