banner460
banner128

Avcılar Yeşilkent Mahallesi. Anadolu’nun çeşitli illerinden binbir umutla kopup gelmiş insanların yerleştiği bir mahalle. Her kesimden, her siyasi görüşten, çok farklı kültürlerden insanımız yaşıyor bu mahallede.

1990’lı yıllardan itibaren yerleşim giderek artmaya başlamış. Artmış artamasına da ne plan, ne proje. Belirsiz bir gelecek, vicdana sığınılmış bir yaşam.

*

O günlerden bugüne 30 yıl geçmiş.  Özellikle seçim dönemlerinde siyasiler gelmiş kapılarına ‘Oyu ver sorunun çözülsün’ demişler. Her seçim de aynı vaat. Ama sorunları bir türlü çözülmemiş. Çözülmemiş çünkü Ak Parti yönetimindeki İBB’de bir türlü 1/5000’lik planlar çıkmamış. Çıkmayınca da yerel iktidar yani Avcılar Belediyesi 1/1000’lik planları yapamamış.  Önce İBB’deki çıkacak ki, 1000’lik planlar ona göre yapılsın.

*

İBB’de 1994 yılından bugüne meclis çoğunluğu AK Parti’de. 1994’den 2019 seçimlerine kadar Belediye Başkanı da Ak Partili. Tam 25 yıl.  Avcılar’da ise 1999’dan bu yana belediye başkanları ise DSP ve CHP’den. 

İşin özü şu. “Sen misin Avcılar’da Ak Parti’yi seçmeyen. O zaman plan falan da yok”

*

Öyle geçmiş yıllar.

Sen plan yaparken geleceğin ile ilgili. Hülyaların gezerken gökyüzünde uçsuz bucaksız, Yeşilkentli ‘ Ne olacak bizim bu plan sorunu’ endişesiyle yatıp o endişeyle güne başlamış. Aylarca. Yıllarca. On yıllarca.

*

Ve 2019 seçimleri sonrasında İBB Başkanlığına CHP’li Ekrem İmamoğlu seçilmiş. Avcılar yine CHP’li. İmamoğlu, kararlı bir tutum takınmış,  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yloğun mesai harcamış.CHP İlçe Teşkilatı büyük destek vermiş. Mahallede ofisler açılıp toplantılar yapılmış. İmamoğlu, İBB Bürokratlarına  talimatları verip işi tamamlayıp İBB Meclisi’ne getirmiş. Ve 25 yıldır İBB’de çoğunluk olduğu halde, Başkan da Ak Partili olduğu halde çıkmayan Yeşilkent Planları oy birliğiyle çıkmış.

*

Sonra; Sabah’ta yer alan habere göre;  Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu,  bir basın toplantısı yapıp; 20 yıldır planın çıkmamasıyla ile ilgili olarak CHP zihniyetini suçlamış.

*

İnsaf!

20 yıldır 5000’lik planı yapacak olan İBB’de CHP’mi iktidar?

Mecliste CHP çoğunluğu mu var?

Niye çıkarmadınız planları 25 yıldır?

CHP Avcılar Başkanı Erdal Nas’ın deyimiyle ‘Neden Avcılar’ı yıllardır engellediniz?”

Neden?

Siz önce bunun bir yanıtını verin. Neden 25  yıldır 1/5000’lik planlar iktidar olduğunuz İBB’den çıkmadı?

*

Şimdi de Sabah Gazetesi’nin başlığıyla ‘AK Parti Avcılar’ın imar sorununu çözdü’ şeklinde haber yapılacak açıklama yapılıyor. .

AK Parti mi çözdü?

Tamam tüm meclis üyeleri oy verdi. Destek olan herkes,  tüm meclis üyeleri mağdur vatandaşlar adına çok güzel bir icraat yaptılar.  Ama Ekrem İmamoğlu iradesi, Yeşilkent’te Hançerli’nin, CHP’nin çabaları, kamuoyu oluşturması olmasa acaba çıkarmıydı?

*

Ve şimdi bakın.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, ‘Bir başka mahalle Tahtakale’de de aynı sorunun’ yaşandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu mahallede plan yetkisini kendi uhdesine almış. Ama ortada plan yokmuş. Bu mahallede şu an 60 bin dolayında vatandaş ikamet ediyormuş. Neden buraları böyle plansız tutarsınız.  Eğer insanlarımıza bir iyilik yapmak, önlerini açmak ve plansız gelişmenin önüne geçmek istiyorsanız, yapın bakanlığınız ile görüşmeleri ve bu insanların mağduriyetini ortadan kaldırın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.