banner460
banner128

Personele 'Verilerin Korumması Kanunu'semineri

Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşlara daha verimli hizmet verebilmek için hizmet içi eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Hızla gelişen dijital dünyaya uyum sağlayabilmek için “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi” düzenleyen Büyükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü kişisel veri kanunları hakkında belediye personelini bilgilendirdi.

“Çok önemli bir sorumluluk olduğunu hepimiz biliyoruz”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, internetin insan hayatına girdiği an itibariyle kişilik haklarının da devreye girdiğini söyleyerek, “Hayatımız dijitalleştikçe yazılım firmaları veya iletişimle ilgili üretilen yeni imkanlar günümüzün ve çağımızın en önemli gelişmeleridir. İnternetin hayatımıza girmesiyle kişilik haklarının korunması diye bir kavram çok hızlı gelişti. Avrupa’da daha önceden var olan uygulamanın insan haklarına çok uygun olmasından ötürü ülkemizde de 6698 sayılı kanunun uygulamasına karar verildi. Türkiye’deki 1389 belediye ve diğer kurumlar bu altyapısını hazırlayarak kişisel verilerin yanı T.C. numarası, İBAN numarası, din, dil, ırk, sosyal medya hesapları hiçbir şekilde kişinin kendi onayı olmadan üçüncü bir şahsa aktarılamaz. Kanun öyle diyor. Bunun çok önemli bir sorumluluk olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz ve başkan yardımcısı arkadaşlarımız bugün eğitim vermek için hazırlandılar. Arkadaşlarımızın hazırladığı sunumu can kulağıyla dinleyin ve de mutlaka soru sorun” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.