banner460
banner128

Karadeniz: Çocuklara öz güveni kazandırmak  zorundayız

 

 Eğitim -Öğretim yılı başlangıç töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Sevgimizi mantıklı kullanmalıyız. Çocukları illa ki bizim sevdiğimiz şeyleri yapmak zorunda değiller. Doğru bir eğitimden önce çocuklarımızın mutlaka özgüven inşasını yapmak zorundayız." dedi. 

Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı Tüccar ve Sanayicileri Derneği İlkokulu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Özdoğanoğlu, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin heyecanını paylaşan protokol üyeleri, sınıfları dolaşarak ders başı yapan öğrencilere destek verdi. Öğrenciler ise protokol üyelerine teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

“ANCAK GÜZEL İNSANLA GELECEĞE HÜKMEDERİZ”

Programda söz alan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya; “Biz daha iyi nasıl yakalarız diye düşündüğümüz zaman başarılı oluruz. Onun için attığımız her adımı planlamak zorundayız. Şunu unutmamak gerekiyor; biz nasıl bir eğitim sistemi kurarsak daha iyi olur un cevabı Sabahattin Zaim hocanın cevabında gizli. Soruyorlar eğitim nedir diye, on da eğitim güzel insan yetiştirme sanatıdır diyor. Güzel insan yetiştirebiliyorsanız o zaman geleceğinize hükmetme şansınız var. Eğitim ve üretim çok önemli. Eğitmeden ve üretmeden bir ülkenin kalkınması mümkün değil. Bunu nasıl yapacaksınız projeler üreterek yapacaksınız. O yüksek nesli yetiştirerek yapacaksınız bunu.’’dedi.

 

“ÇOCUKLARIN ÖZGÜVEN İNŞAASINI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise,  “Bugün aslında hepimiz veliyiz. Ülkemizin gündemi yeni eğitim-öğretim yılı. Hepimiz için hayırlı olsun. Eğitim olmazsa olmazımız. Mutlaka eğitimde iyi olduğumuzu zaman daha iyi noktalara ulaşacağız. Eğitimi iyi noktalara getirmeden başka hiçbir noktada iyi olamayız. Eğitim sıçrama noktamız. Ben Türkiye’de bu noktada bir sıçrama olacağına inanıyorum. 20-30 yıl önceye göre artık velilerimiz ne olursa olsun, çocuklarının okuması ve daha iyi bir eğitim alması için adeta çırpınıyorlar. Sevgimizi mantıklı kullanmalıyız. Çocukları illa ki bizim sevdiğimiz şeyleri yapmak zorunda değiller. Doğru bir eğitimden önce çocuklarımızın mutlaka özgüven inşasını yapmak zorundayız. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin, vatana ve millete hayırlı uğurlu olmalarını nasip etsin’’diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARINIZI BAŞKA ÇOCUKLARLA MUKAYESE ETMEYİN”

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da velileri uyararak şunları söyledi: “Bugün bizim için gerçekten sevinç günlerinden birisi. Çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar okullarda olunca bizim için anlamlı. Zaman zaman bizi terletseler de onlara burada bir şeyler öğretmek için varız. Özellikle birinci sınıf velileri lütfen çocuklarınıza okudu mu okumadı mı diye takvim tutmayın. Nisan’a kadar okumayan çocuk en iyi çocuktur. Ayşe’nin kızı okumaya başladı sen başlamadın derseniz, çocuğunuza en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Aman ne olur kimsenin çocuğuyla kıyaslamayın”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.