banner460
banner128

Büyükçekmece’de semt pazarına  sınırlı izin!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçede açılan semt pazarlarında sadece gıda ve sebze satışlarına izin verecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçede; belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye başkan yardımcılarının katıldığı  corona gündemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda özellikle semt pazarlarının durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Genel olarak semt pazarlarının açık olması istenirken, Başkan Akgün de bu görüşe şartlı destek verdi. Akgün, ‘Pazarlarda hijyen yetersiz. Ama  Pazar kapatılırsa vatandaşlar bu kez marketlere yığılacak. O da riskli. Bir de halkın alışkanılğı var. O zaman pazarı seyrelteceğiz ve hijyene önem vereceğiz. Sadece gıda ve sebze satılması ve hijyene uyulması şartıyla Pazarlara izin vereceğiz.  “ dedi.

 Alınan ortak karar gereğince, bakanlıkça aksine bir karar çıkmadıkça;  semt pazarları; 10.00-18.00 arasında  açık olacak ve  pazarlar da sadece gıda maddeleri satılacak. Eldivensiz, ürünlerin açık satışı yasak.. Uygulama   14-15 Nisan’a kadar sürecek.  

Toplantıya Ak Partili belediye meclis üyeleri katılmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.