banner460
banner128

Büyükçekmece’de çöp konteynerleri yenileniyor

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa kentlerinde uygulanan modern çöp konteyner sistemini Büyükçekmece’de hayata geçiriyor.

Belediye ekipleri tarafından ilçedeki galvaniz çöp konteynerleri kaldırılarak yerine 3 bin litre kapasiteli ve pedalla açılan yer üstü çöp konteynerleri monte ediliyor.

Hem el kullanarak hem de ayakla pedala basılarak açılan yeni yer üstü çöp konteynerleri Büyükçekmece merkez, Sinanoba, Mimaroba, Tepecik, Türkoba ve Muratçeşme mahallelerine yerleştirildi.

“Hem görüntü hem de gürültü kirliliğini önlüyor”

Yeni pedallı çöp konteynerlerinin ilçedeki tüm mahallelere yerleştirileceğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çöp suları artık dışarı sızmayacak. Yeni çöp konteynerleri hem görüntü hem de gürültü kirliliğini önlüyor. Vatandaşlar konteynerlere dokunmadan pedala basarak çöplerini atabilecek” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.