banner460
banner128

Büyükçekmece Mimarsinan’da kentsel dönüşüm

 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  basın mensupları ile bir araya gelerek, gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgiler verdi. Başkan Akgün’ün anlattığı projeler içinde en dikkat çekenler ise;     1-Mimarsinan Kentsel Dönüşüm ve Sahil düzenlemesi 2- Midwood ve 3-Yat limanı oldu.

 

Halka yalan söyleyeni biliyoruz

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; TÜYAP Kalamış Salonu’nda düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.  Başkan Akgün toplantının başında Rize’deki Atatürk Heykeli’nin kaldırılması olayını hatırlatarak bu olaya tepki gösterdi.  Daha sonra yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Akgün, Kumburgaz’da bir okulun kapatıldığını  ardından da bu karara tepki gösteren vatandaşlara ‘Belediye okul yapmıyor’ denilerek vatandaşa belediyenin şikayet edildiğini belirterek, ‘Bu sözü kimse üzerine alamadı. Ama kaydı bizde. Kimin söylediğini biliyoruz’ dedi.   Yaptıkları eğitim kurumlarından dolayı adlarının ‘Okulcu Hasan’a’ çıktığını hatırlatan Akgün, ‘Halka şikayet edeceklerini okulcu Hasan yapar deselerdi. Şimdiye çoktan yapardık. Ama o okulu yapıyoruz. Ömrümüzün sonuna kadar da okul yapmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.  Daha sonra dini tesisler konusunda yaptıkları çalışmalara değinen Akgün, Sancaktar Camii’nin dördüncü kez  dünya çapında yarışmada ödül kazandığına vurgu yaptı.      Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan’daki Atatürk Parkı’nın henüz tamamlandığını ancak bu parkı yaparken  yasal olmayan işgallere son verdikleri için tehditler aldığını açıkladı.

 

Midwood Türkiye’nin   marka projesidir

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yapımına başlanan Midwood Film platoları projesinin Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli olduğuna işaret ederek , ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin tanıtımıyla ilgili on projeden söz edecekse bunlardan biri Midwood olmalıdır’ diye konuştu. Midwood Projesinin yıllar önce Hollwood'u gezerken aklına geldiğini söyleyen Başkan Akgün, bu projenin 2017 yılı içinde motor diyeceğini proje  ile aynı zamanda 12 bin kişinin buradan ekmek yiyeceğini savundu.  Daha sonra Aydın Üniversitesi’nin ilçe merkezinde önümüzdeki dönem eğitime başlayacağını bildiren Akgün, Belediye binasına da Şubat ayından itibaren tanışmaya başlayacaklarını açıkladı.

 

Yat Limanı ve Sewenhillcity

Yat Limanının da Büyükçekmece’nin dikkat çeken bir projesi olacağını ifade eden Akgün, burada 1200 yat kapasitesi bulunacağını ayrıca yer altında da 2300 otoluk bir parkın yer alacağını bildirdi. Akgün, proje kapsamında Sewenhillcity adı verilen ve yedi  tarihi kentin küçük birer sokağının bulunacağı dikkat çeken bir bölümün yer alacağına  işaret etti.

 

Sahil muhteşem olacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün daha sonra Mimarsinan Sahil’de yapılan çalışmalara değindi. Burada da çok sayıda işgale son verildiğini bildiren Akgün, Baba Burnu civarında bir Rus’un bile 20 bin Metrekare alanı çevirmiş olduğunu söyledi.  Baba Burnu’na kadar sahilde dört önemli meydan yapılacağını ve bunların adlarının; Sessizlik Meydanı, Sanat Meydanı, Ozanlar Meydanı ve Akdeniz Meydanı olacağını söyleyen Akgün,  Baba Burnu’nda da ayrıca bir büyük meydan yapılacağını açıkladı.  Akgün, ‘ Sanat Meydanında gençlerimiz sanat icra edebilecek. Sessizlik Meydanı’nda kitap okunabilecek. Ozanlar Meydanı’nda; Pirsultan’dan Dadaloğlu’na, Neşet Ertaş’tan Aşık Veysel’e ozanların  heykellerinin yer alacağını bildirdi.

 

Mimarsinan yeni Moda olacak

Akgün son olarak  Mimarsinan Roman Mahallesi ve Sivaslılar Mahallesi’ni de kapsayacak geniş bir alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasına değindi.  Buradaki tarihi dokunun korunacağını ve ahşap tarihi evlerin istimlak edilerek sanat ve müze evleri haline getirileceğini bildiren Akgün, ‘Burası yeni Moda olacak. Mimarsinan bir İtalyan Şehri özelliği taşıyacak. Değeri de oldukça yüksek olacak. Ayrıca buradaki Roman vatandaşlarda Sulukule’de oludğu gibi yerlerinden edilmeyecek. Yine yerlerinde kalacak. Ve şimdi ikamet ettiği alandan daha geniş bir alana ve modern bir konuta kavuşacaklar’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Jennah 5 yıl önce

The truth just shines thgruoh your post

Avatar
Jennah 5 yıl önce

The truth just shines thgruoh your post