banner460
banner128

Büyükçekmece Belediyesi’ne Büyük Onur

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne üye 47 ülkeden yüzlerce yerel ve bölgesel partner arasından “12 Yıldız Şehir” (Yerel Demokrasi Haftası Partneri) unvanına layık görülen Büyükçekmece Belediyesi, 9 kez üst üste bu unvanı alan Türkiye’deki ilk ve tek belediye oldu.

Ödül çevrimiçi toplantıda verildi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında düzenlediği “Yerel Demokrasi : Güven İnşa Etmek” temalı etkinliklere 47 üye ülkeden 250’den fazla yerel ve bölgesel yönetim katıldı. Bu süreçte yerel demokrasi, katılımcılık, vatandaş ile diyalog, insan haklarına saygıyı arttırmak amacıyla kamuya açık etkinlikler düzenledi. Yerel Demokrasi Haftası kapsamında fark yaratan projeler ortaya koyan Büyükçekmece Belediyesi, 9’uncu kez “12 Yıldız Şehir” unvanını alarak büyük bir başarıya imza attı.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl çevrimiçi gerçekleştirilen ödül töreninde Büyükçekmece Belediyesi’ne ödülü takdim edildi. 

“Başarının gerçek sahibi Büyükçekmece ailemdir”

Başarının gerçek sahibinin Büyükçekmece ailesi olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu açıklamayı yaptı; “Türkiye’de 9 kez üst üste “Avrupa 12 Yıldız Şehir” (Yerel Demokrasi Haftası Partneri) unvanı almaya hak kazanan tek belediyenin Büyükçekmece Belediyesi olması bizleri heyecanlandırdı ve gururlandırdı. 2012 yılından bu yana yerel demokrasinin gelişmesi, katılımcılık kültürünün yaygınlaşması için “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası”na destek veriyoruz. 2020 yılının teması olan “Yerel Demokrasi : Güven İnşa Etmek” konusunda düzenlendiğimiz etkinlikler ve tüm faaliyetlerde edindiğimiz misyon ile destek verdik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.