banner460
banner128

Beylikdüzü'nde aşure kazanları kaynadı

 

Beylikdüzü Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği ve geleneksel hale gelen aşure ikramının ilk günü ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Aşurenin bolluk ve bereketin simgesi olduğunu belirten ilçe protokolü kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon, 30 Eylül tarihine kadar cami, meydan ve pazarlarda devam edecek.

Paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin arttığı Muharrem ayında Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından aşure ikramı yapıldı. 23-30 Eylül tarihleri arasında cami, cemevi ve pazar alanlarında toplamda 23 bin kişilik aşure dağıtımı yapacak olan Müdürlük, ilk dağıtımını Beylik Pazar Alanı ve Kavaklı Pazar Alanı’nda gerçekleştirdi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Müdürü Muazzez Akbaba, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyeleri kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Cami, cemevi ve pazar alanlarında aşure dağıtımı yapılacak

Dayanışma ve paylaşmanın önemine dikkat çeken Beylikdüzü Belediyesi, 28 Eylül Cuma günü saat 13:45’te Hz. Halit Camii, Gürpınar Merkez Camii, Sacit Ateş Camii, Bilal Habeşi Camii, Abdulvahap Yedi Kardeşler Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii, Yakuplu Merkez Camii, Yaşar Cimilli İhlas 2. Kısım Camii, Hz. Ali Camii, Ebubekir Camii ve saat 14:00’da Gürpınar Cuma pazarında, 30 Eylül Pazar günü saat 13:00’da ise Gürpınar Cemevi’de vatandaşlara aşure ikramı yapmaya devam edecek. 23-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan ikramlarda 23 bin kişiye ulaşılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.