banner460
banner128

Bagajda mamalar Esenyurtlu miniklere emanet

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılan 800 küçük çocuğa bagajda mama seti hediye edildi.

Hayvanlar için yaptığı birçok uygulamayla ses getiren Esenyurt Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayıyla hayvan sevgisini arttırmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Esenyurt Belediyesi Modern Hayvan Bakım ve Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan etkinliğe Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Belediye Başkan yardımcıları, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve hayvan severler katıldı.

 

“Hayvana dokunan her iyiliği seviyoruz”

Başkan Alatepe etkinliğe katılan 800 çocuğa içerisinde oyuncak bulunan ve sokak hayvanlarını doyurmak gayesiyle belediyeye ait araçların bagajında bulunan mama setlerinden  ve hayvan taşıma kutuları hediye ederek, hayvanlar hakkında duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Alatepe, 9 aydır belediyede her aracın bagajında bu mama setlerinden olduğunu belirterek, “Ben de yaklaşık 10 yıldır arabamın bagajında mama taşıyorum. Belediye Başkanı olduğumda bu uygulamayı tüm araçlarımıza yaydık. Mama kutularını büyük yaptık eğer yolda yardıma muhtaç kedi, köpek görürsek hemen bu kutuya koyup veteriner işlerine getirebilsinler diye. Her bagajda bir mama olsun istiyoruz. Sizlere de bu kutulardan hediye edeceğiz anne ve babanıza verin araçlarına koysunlar. Araçları yoksa aracı olan komşularınıza verin. Bizim 800 hassas şoförümüz var. Artık onlar duyarlı. Bu işi bir akım olarak başlatacağız. Hayvana dokunan her iyiliği seviyoruz” dedi.

 Hayvan severliğin özelliği olmaması gereken bir durum olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Ne yazık ki hayvan severler arıyoruz içimizde. Bizler bir insan olarak hayvan sever fıtratta doğmuş olmamıza rağmen, nasıl oluyorsa gün geçtikte bu bilinç azalıyor. Sevgili çocuklar hayvanları sevmek zorundayız. Bizim insan olarak yapmamız gereken iki şey, iyi insan olacağız ve hayvan seveceğiz. İyi insanlar olduğumuzda zaten hayvanları seveceğiz. Onlar bize Allah’ın emanetleri ağızları var dilleri yok. Kendilerini ifade edemiyorlar ama biz onların neyi ifade ettiğini gönülden anlayacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.