banner460
banner128

Avcılar’da ağaçlar kışa hazır

Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü hava sıcaklığında yaşanan ani düşüş nedeniyle kentteki ağaçların zarar görmemesi için çalışmalarına hız verdi.

Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kışa hazırlık çalışmaları kapsamında ilçedeki yeşil alanlarda ağaç bakım – onarım, yenileme ve budama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İlçe genelinde halkın ortak kullanımına açık tüm alanları temiz, sağlıklı ve bakımlı hale getirmek için yürütülen çalışmalarla ağaçlar hem kışa hazırlanmış oluyor hem de gelecek yaz ayında daha da gürleşmesi sağlanıyor.

Palmiyeler özel bezle korunuyor

Ekipler, özellikle kentin simgesi haline gelen sıcak iklim bitkisi palmiye ağaçlarının, uzun süreli soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba gösteriyor. Palmiyelerin kök çevresine toprağı sıcak tutması açısından toft, kökten ve tepe sürgün uçlarından donmasını önlemek için ise jüt bezi kullanarak bitkinin soğuk havadan etkilenmemesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Avcılar’ın, çocuklarının parklarda özgürce oyunlar oynayabilecekleri, halkının huzurla nefes alabileceği yeşil bir kent olduğunun altını çizen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli “ Çalışmalarımız bütün bir yıl boyunca devam ediyor. Bu mevsimin ihtiyacı ağaçların budanması ve kış dönemine hazırlıklı olmasıdır. Palmiyeler yaz ve sıcağın yoğun olduğu bölgelerde yaşayabiliyorlar. Dolayısıyla kışın biraz onları korumak gerekiyor. Şu an onları koruyacak önlemler yapıyorlar. Kentimiz ağaç bakımından oldukça zengin. Her ağacın ihtiyaç duyduğu bakım için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar.” ded

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.