banner460
banner128

Antalya’da ‘kurakçıl peyzaj’a başlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin yaratabileceği kuraklık tehlikesine karşı Kurakçıl Peyzaj Projesi başlattı. Su ve enerjiden tasarruf için kent merkezindeki kavşak ve refüj düzenlemelerinde çim yerine malç uygulamasını yapılıyor.   

Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliğinin yaratabileceği kuraklık tehlikesine karşı Antalya’da peyzaj çalışmalarında suyun en az düzeyde kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, küresel iklim değişikliğine karşı Antalya’da kentsel uyumu sağlamak adına “Kurakçıl Peyzaj Projesi”ni hayata geçirdi. Kent merkezinde bulunan kavşak ve orta refüjlerde bulunan çimleri kaldırıp aynı bölgeye malç yerleştiren Büyükşehir ekipleri bu sayede su ve elektrikten tasarruf sağlamaya başladı.

  

TASARRUF SAĞLANIYOR

Kurakçıl Peyzaj Düzenlemesine ait ilk uygulamalar Altınova Caddesi üzerindeki kavşaklarda gerçekleştirildi. Proje kapsamında çim yerine malç uygulamaları yapılmaya başlandı. Çim yerine renkli ağaç kabukları ve renkli taşlarla görsel zenginlik oluşturuluyor. Toprağın üstünden buharlaşarak kaybolan suyu önleyen ve nemi koruyan uygulama sayesinde az yağışlı dönemlerde ek sulama ve elektrik enerjisi gereksinimi düşürülmüş olacak. Bu sayede kavşak ve refüjlerde su ve elektrikten yüzde 50, ilaç ve gübreden yüzde 30 tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.