banner460
banner128

Yüzde 30 şansı vardı başardı

Travmaya bağlı diyafram fıtığı teşhisiyle hekimler tarafından yüzde 30 yaşam şansı verilen sokak kedisi, Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Veterinerlerinin başarılı operasyonuyla yaşama tutundu.

Diyafram fıtığı teşhisi kondu

Küçükçekmece’de yaşayan 44 yaşındaki Emir Yıldırım, evinin önünde nefes almakta güçlük çeken sokak kedisi buldu. Kedinin durumunun kötü olduğunu fark eden Yıldırım, soluğu veteriner hekimlerin yanında aldı. Kediyi pek çok hekime götüren Yıldırım, travmaya bağlı diyafram fıtığı teşhisi konduğunu fakat hiçbirinin yüzde 30 yaşam şansı olduğu için cesaret edip kediyi ameliyat edemediğini ifade etti.

Hayvansever Emir Yıldırım: Başarılı bir operasyonla yaşama tutundu

Kediyi daha sonra Küçükcekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdiğini ifade eden Yıldırım, burada bulunan Veteriner Mert Çağlar Kılıç’ın kediyi ameliyat ettiğini ve hayata tutundurduğunu anlattı. Yıldırım, “Bir köşede ölümü beklerken yaşama tutundu. Bu çok güzel his, Tabii ameliyata girmeden önce çok endişeliydik fakat şimdi kedi çok mutlu, etrafta sağlıklı şekilde geziniyor. Veterinerimize ve Rehabilitasyon Merkezine çok teşekkür ederiz. Burada onlar sayesinde sokak hayvanları sağlığına kavuşuyor” diye konuştu.

Veteriner Mert Çağlar Kılıç: İnsan saldırısına uğramış olabilir

Kedinin merkeze getirildiğinde durumunun ağır olduğunu belirten Veteriner Mert Çağlar Kılıç, zorlu bir ameliyat süreci geçirdiğini söyledi. Kedinin solunum yetmezliğinin travmaya bağlı olabileceğinin altını çizen Kılıç “Buna neden olan şeyler; köpek saldırısı, araç çarpması ya da maalesef insan saldırısı olabilir. Zaten bu hastalık da kedi ve köpeklerde yaygındır. Buraya insandan şiddet gören birçok sokak hayvanı getiriliyor. Ayrıca en fazla hayvan araç çarpmasından dolayı getiriliyor. Bu yüzden lütfen sürücüler sokak hayvanlarına dikkat etsin. O masumlara zarar vermesinler” diye konuştu.

Veteriner hekimden hayvanseverlere çağrı: Buradan hayvan sahiplenebilirler

Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde sokak hayvanlarının ücretsiz tedavi edildiğini belirten Mert Çağlar Kılıç, sokakta hasta veya yaralı hayvan bulduklarında buraya gönül rahatlığıyla getirebileceklerini ifade etti. Kılıç, hayvanseverlerin mesai saatleri içerisinde Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek, hayvan sahiplenebileceğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.