banner460
banner128

Harçlıkları ile hayvanlara mama alan öğrencilere boyama kitabı

Hayvanları Koruma Günü’nde, harçlıklarını biriktirerek aldıkları kedi ve köpek mamalarını Hayvan Eğitim Destek Derneği’ne bağışlayan Fethiyeli minik hayvan severlere İstanbul Veteriner Hekimler Odası’ndan boyama kitabı desteği geldi

İVHO 500 kitap gönderiyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Karagedik İlk ve Orta Okulu öğrencileri, geçen hafta Hayvan Eğitim Destek Derneği’ni (HAYED) ziyaret ederek, hem eğitim etkinliğine katılmış hem de harçlıklarıyla aldıkları kedi ve köpek mamalarını dernek yöneticilerine teslim etmişti. Bu örnek davranışa bir jest de İstanbul Veteriner Hekimler Odası’ndan (İVHO) geldi. Çocuklara dağıtılmak üzere HAYED’e 500 adet boyama kitabı gönderme kararı alan İVHO Yönetim Kurulu, daha önce de 400 kitap bağışlayarak derneğin çalışmalarına destek sunmuştu.

600’e yakın öğrenciye eğitim verildi

HAYED ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Doğa Eğitim Parkı” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine veteriner hekimler tarafından sokak hayvanları ve evcil hayvanlarla ilgili bilgilendirici ve hayvan sevgisini aşılayıcı eğitimler veriliyor. Derneklerinin doğa ve hayvan sever bir nesil yetiştirmek amacıyla gönüllülerce kurulduğunu belirten HAYED Başkanı Gökçen Bayram, “Bu yıl 600’e yakın öğrenciye eğitim verdik. Hayvan sevgisinin yanı sıra fidan dikimi ve geri dönüşüm konularında da bilgiler aktarıyoruz. Okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından doğaya duyarlı, hayvan sever nesiller yetiştirilecektir” dedi.

Prof. Dr. Arslan: Desteğe hazırız

İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan ise gelecek nesillerin teminatı olan çocuklarda küçük yaştan itibaren hayvan sevgisi ve koruma bilincinin yerleştirilmesini önemsediklerini, bu yönde yapılan çalışmalara destek için her zaman hazır oldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.