banner460
banner128

CHP’li vekilin kızından örnek davranış

Karnı aç olan öğrencileri şirketine davet etti

Türkiye, İstanbul Üniversitesi 3. Sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharı nedeniyle yasa boğulurken üniversite öğrencilerinin yaşadığı maddi zorluklar gündeme oturdu. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kızı Gizem Bayır da herkese örnek olabilecek bir davranış sergileyerek durumu olmayan karnı aç öğrencileri şirketine davet ederek yemek ikram edeceğini söyledi.

Ege Kesebir/ İstanbul Üniversitesi 3.sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar etmesinin ardından sosyal medyada paylaştığı gönderiler üniversite öğrencilerin maddi sıkıntılarını gözler önüne serdi. Ünli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yemekhane kartında bir lira kaldığını dile getirmiş ve yemekhane ücretinin 1 lira 40 kuruş olduğunu belirtmişti. Yaşanan üzücü olay sonrasında üniversite öğrencilerin yaşadığı ekonomik yetersizlikler gün yüzüne çıktı ve kamuoyunda tartışılmaya başlandı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kızı Gizem Bayır da örnek bir davranış göstererek karnı aç olan öğrencileri şirketine davet ederek yemek ikram edeceğini duyurdu. Sosyal medyadan yayınladığı gönderi büyük takdir alırken İzmir’deki diğer iş sahiplerine örnek olması tek temennimiz…

Bayır, milletvekili maaşını kız öğrencilere burs olarak veriyor

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da 4,5 yıldır milletvekili maaşına hiç dokunmadı; bu maaşı 56 kız öğrenciye burs olarak verdi. Bayır, adını taşıyan internet sitesi üzerinden öğrencilerin burs başvurularını kabul ediyor. Burs için başarı kriterlerinin bulunduğunu ifade eden Bayır, mezun olan burslu öğrencilerle de bir sözleşme yaptıklarını anlatmıştı. Bayır, bu sözleşmeye göre mezun olanların da ilk maaşıyla bir öğrenciye burs verdiğine işaret ederek, “4.5 yılda 35 çocuğum mezun oldu. Aralarında avukat, doktor çıkanlar var” diye belirtmişti.

İşte Gizem Bayır’ın o paylaşımı:

“Karabağlar bölgesinde bulunan öğrenci kardeşlerimden durumu olmayan karnı acıkmış olan kim varsa buyursun gelsin. Allah ne verdiyse hep birlikte yeriz. Misafirim olun.”  (egeyebakış.com)

Anahtar Kelimeler:
Tacettin BayırGizem Bayır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.