banner460
banner128

13 yıllık kazağın sırrı...

Gazeteci Adnan Bulut 13 sene önce bugün; 23 Eylül 2008'de İzmir'de gözaltına alınmıştı. Bulut'un o gün giydiği kazağı bugün 'kardeşim' dediği gazeteci Cihan Güner giydi, Bulut'a sürpriz yaptı. Bulut'un kazağı görünce duygusal anlar yaşadığı öğrenildi.

Ergenekon ve Balyoz kumpası döneminde Türkiye her gün yeni bir operasyon haberi ile uyanıyordu. Suçlu, suçsuz bakılmadan akademisyenler, yazarlar, gazeteciler, aydınlar, komutanlar tutuklanıyordu.

Bundan 13 yıl önce İzmir'de de bir operasyon yapıldı. O operasyonda birçok kurumda çalışmış, yöneticilik yapmış gazeteci Adnan Bulut bir otel odasında gözaltına alındı. Polis ekipleri Bulut'u gözaltına alıp İstanbul'a sevk etti.

Gözaltı kararını dönemin "yetkin" savcısı Zekeriya Öz vermişti.

Bulut günlerce gözaltında kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ve geçtiğimiz yıl da Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Bulut'un haksız yere gözaltına alındığına ve tazminat ödenmesine karar verdi.

Bulut, 23 Eylül 2008 günü gözaltına alınırken giydiği kazağı "kardeşim" dediği uzun süredir de KRT TV'de beraber çalıştıkları Cihan Güner'e hediye etmişti.

Güner yıllarca o kazağa gözü gibi baktı. Bugün Bulut'un gözaltına alınışının yıldönümüydü.

Birgün öncesinden anlaştılar sabah işe beraber gideceklerdi. Güner, 23 Eylül'ü unutmadı, Bulut'un yıllar önce kendisine hediye ettiği kazağı giydi.

Güner'in yıllar önce kendisinin hediye ettiği kazağı giydiğini gören Bulut duygusal anlar yaşadı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Güner, "13 yıl önce bugün, gazeteci ağabeyim
@bulutadnan36'u 'Ergenekon kumpasının yavşağı' Zekeriya'nın talimatıyla gözaltına aldılar.
O gün üzerindeki kazak, tam 13 yıldır bende. Bugün, o kumpasa ve yavşaklarına karşı onurla giydim." diye yazdı. (medyatava)

Anahtar Kelimeler:
Adnan BulutCihangüner
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.