banner460
banner128

     - Kendini yalnız hisseden yalnız, yalnızlara ithafımdır -

Bugün günlerden ne ? Saat sabahın kaçı ? Bilmiyorum sevmiyorum zamanı bizden alıp götüren saatleri , dakikaları ve bilmek te istemiyorum.Ya günlere ne demeli..Günlerin  birbirlerinden farkı sadece isimleridir bence.

Yalnızım , Yalnız-sınız , Yalnız-lar. Bu adını bilmediğim ve bilmek de istemediğim günün çok geç saatlerinde yani şafak vaktinde; Saat’in bilmem kaçı olmuşsa olmuş yani  ne yapmalı ?

Balkona çıktım bu siyahi gecemde seher vaktinde şiir yazmak geldi içimden. Ama kime ve konu ne olmalı ? İnanın onu da bilmiyorum.Ama seviyorum yazmayı yazmak,okumak yazmamaktan okumamaktan iyi olmalı diye düşünüyorum. An var zamanı var. Özne ve yüklemleri gizli tutmak gerekiyor.

Yıldızları da göremiyorum engel bulutları engel oluyorlar görmek istediğim yıldızlara.Yok işte tek bir yıldız bile yok.Ne gelir ki elden yıldızlar olmayınca kabullenmekten başka da çare yok.Yıldızları olmayan siyahi , leyli bir gecenin karanlıklarında yalnızım mezarında olan bir yalnız ölü yalnızlığınca gibi.

Kalbime girdin

Rüyama girdin

Beynime girdin

Hatta koynuma girdin

Yetmedi sen kanıma bile  girdin

Adını bilmediğim bu yıldızsız gecemde

Senin için ölüyorum

Mezarıma da girsene

    M.EKMEN

...

Başlangıçta kişi kendine bile itiraf edemiyor yalnızlığını. Ama itiraf etmekten çekinilmez de gerçekten itiraf edilirse ; kişisel görüşüme göre bir çok kişi yalnızdır.Herkese , herşeye rağmen ve fazla fazla kalabalığına rağmen yalnızdır.Milyarlarca insanlara rağmen yalnızım , yalnız-sınız.Kitle kitle insanlara , aşırı kalabalıklara rağmen insanlar birer yalnız - dırlar. Mana ve anlamlar görünmeyen dağların ardında saklı kaldılar. Madde tarafından kuşatıldılar adeta işgal edildiler.

Para egemen olmuş herşeye , herkese hüküm sürüyor.Para konuşuyor.Para susturuyor.Para satın alıyor , kiralıyor herşeyi zaman zaman herkesi.Mahremiyeti bile alabiliyor. Para isterse yaşatıyor istemezse öldürüyor bile. Bilmemki farlkındalar mı bu yalnız-lar, bu parasızlar ?

Allahım senin yalnızlığın gibi

Ben de yalnızım

Seni sevmeyen yok

Beni ise seven yok

Ben seni seviyorum

Sen de beni sev

Böylece kurtulalım yalnızlıktan

Sen yaradansın ben yaradılan

Yaradılan yaradanına kurban olsun

Sev sev beni..Ben seviyorum seni

       M. Ekmen

Lise yıllarımda yazmış olduğum bu mısraları da bir yalnız olarak bu yalnız gecede yazmadan geçemiyorum işte.Çok şahit oldum herşeyiyle övünen , etrafındaki o yapay , o suni insana benzeyen ama sadece benzeyen kalabalıklarla övünen yalnızlara. Aradan geçen uzun zamanlardan sonra anlamak zorunda kalıyor olsalar bile konduramıyorlar kendilerini kandırarak. Oysa bal gibi artık kalabalık değiller birer yalnızdırlar. Keşke zamanında anlasalardı anlayabilseydiler birer yalnız olduklarını onca zaman geçmeden.

Kendini çok güçlü sanan zavallı insan ; anlasa bile ne yapabilirdi ki ve neyi değiştirebilirdi ki ? Eveli bir damla su ; Ahiri toprak olan insan.Lütfen gel artık kabullen.Yalnız-sın , yalnız-ız , yalnız-lar.Milyarlarca insan içinde birer yalnızız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.