banner460
banner128

Köşeme çok yalın çok net ama çok doğru bir soruyla başlamış oldum.Evet tekrar ediyorum tüm siyasilerin ve aydınların hatta hatta özelikle de seçmenin dikkatine ; Ülkemizde neler oluyor ? Neler olmuyor ?

 

Mevcut siyasi iktidardan ayrılan Sn.Davutoğlu ile Sn.Babacan çok ekstrem demeçler veriyorlar.Yenilir yutulur gibi değil.Oldukça düşündürücü ve kafaları karıştırıyorlar.İnanmak bir türlü inanmamak bin türlü. Yani anlayacağınız o demeçlerin neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Pimi çekilmiş bir el bombası gibi tehlikeli olduğu gibi inanılır cinsten değil.

Sn.Davutoğlu’nun Ankara Gar Katliamı ve onunla ilgili yazmış olduğu tweet’te ince ve gizli özneli bir mesaj verip bir itirafta mı bulunuyor? Eğer öyleyse bence detaylandırması ve altını doldurması gerekiyor.Bu muhteremler her ne hikmetse aktif görevlerindeyken Dünya yıkılsa umurlarında olmuyor ancak ayrıldıklarında veya atıldıklarında bülbül kesililiyorlar.Gram gram açıklamalar,itiraflar ve ince mesajlarla siyaset yapmak aslında ne derece doğru? İnanın anlamakta ve yazmakta zorlanıyorum.Benzer davranış ve karşı suçlamalar Sn.Babacan için de geçerlidir yazdıklarım.Adeta ülkemizin milli ekonomi kahramanı olarak ilan ediyor kendisini.Oysa hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu eski AKP’li siyasi kimlikler Sn.Erdoğan’a biat edip önünde el pençe duruyorlardı.Bu gerçeği bilmeyen yok.Şimdi bülbül gibi ötüyorlar,mevcut iktidarı suçlayarak oy avcılığına soyunuyorlar.Üstelik de iktidar olma peşindedirler.Peki neden inanalım kendilerine?

Şu an suçladıkları ve beğenmedikleri yönetimin bir yapı taşı veya taşıyıcı kolonları yine kendileri değiller miydiler ? Eğer ülkeyi çok sevip ülkeyi koruma,kollama ve imar etmek gibi bir düşünceye sahiplerse adam gibi mertçe ve halktan gizlenmiş salt doğruları açıklamaları gerekmez mi ? Hatta kendilerininde öz eleştirilerini yapmaları gibi bir yükümlülükleri yok mu ? Varsa bir suç ve eksiklik kendileri çok mu masumdular ? Sn.Davutoğlu’nun danışmanlık,dışişleri bakanlığı ve Başbakanlık görevini icra ederken sınırsız ve hatasız bir icraata mı sahipti ? 

Şüphesiz ki içinde bulunduğumuz bu gri ve belirsizliklerle dolu atmosfer hepimizi üzüyor ve bireyden tutun kitlelere dek ağır bedeller ödüyoruz özeliklede ekonomi ve artan yaşam pahalılığı açısından.Üstelik buna bir de Corona’yı eklersek işin içinden çıkılır gibi değil.

Ülkemizde nelerin olduğunu? Nelerin olmadığını ? Aslında bire bir yaşayarak hepimiz ama istinasız hepimiz çok çok iyi biliyoruz bilmesine de...

AK Parti  her ne kadar uzatmaları oynasa da bana göre bitti. Siyaset tarihinde arşivdeki yerini çoktan aldı bile. Oysa  ne ülke, ne de insanlarınmız şqu son dönemde yaşanan  bu sıkıntıları hiç hak etmemişti..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.