banner460
banner128

Vatandaş; domates, biber, patlıcana hasret!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel İstanbul Beykoz’da esnaf ziyaretinde bulundu. Beraberindeki heyetle ilçedeki Paşabahçe Pazarı’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Adıgüzel, “Artık akşam pazarı bile cep yakıyor. Ne alan mutlu, ne de satan” ifadelerini kullandı.

“Bayram İkramiyesi En Az bir Asgari Ücret Olmalı”

CHP’li Onursal Adıgüzel, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve beraberindeki heyetle Beykoz Paşabahçe mahallesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Pazar ziyareti sırasında Adıgüzel’e yaşadıkları sorunları anlatan bir emekli “3 parça aldım, 50 lira tuttu” diyerek emeklilerin çok zor durumda olduklarını, bayram ikramiyesinin en az bir asgari ücret olması gerektiğini ifade etti.

“Peynire 1 Haftada yüzde 33 Zam”

Bir mahalle esnafı ise Adıgüzel’e “400 gram kaşar peynirinin satış fiyatı geçen hafta 30,75 TL iken, bu hafta 41,75 TL oldu. Aynı ürüne bir haftada yüzde 30’dan fazla zam geldi. 40 metrekare dükkana 7 bin TL elektrik faturası geldi, kiradan fazla elektrik faturası ödüyoruz. Sermayeden yiyoruz” diye isyan etti.

“AKP’nin Ustalık Eseri: Pazarda Çeyrek Lahana Satışı”

CHP’li Adıgüzel, ziyaret sonrası şu değerlendirmelerde bulundu:Asgari ücret daha 2022’nin ikinci ayı dolmadan açlık sınırının altına düştü. Milyonlarca vatandaş açlık sınırının altında bir ücretle hayatta kalma savaşı veriyor. En temel gıda malzemeleri bile lüks olmuş vatandaş için. Enflasyonu, hayat pahalılığını kontrol altına alamayan iktidar ise enflasyonla mücadele yerine, enflasyonu hesaplayanlarla mücadele ediyor. Vatandaşın, emeklinin, esnafın, işçinin, asgari ücretlinin ne yaşadığından o kadar bihaberler ki 20 yıllık iktidarlarının sonunda pazarda çeyrek lahana satışının başladığının bile farkında değiller. Halen milletin aklıyla alay eder gibi ‘şükür’, ‘sabır’ dersi vermeye devam ediyorlar. Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokacaklardı, vatandaşı domatese, bibere, patlıcana hasret bıraktılar. ”

Anahtar Kelimeler:
Onursal Adıgüzel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.