banner460
banner128

‘Ulusal Müzik Ödülleri 'ne " muhteşem final

Kepez Belediyesi’nin amatör sanatçıların teşvik edilerek yeni yeteneklerin ve seslerin Türk Müziğine kazandırılmasını hedefleyerek geleneksel hale getirdiği 8. Ulusal Müzik Ödülleri, düzenlenen muhteşem final gecesiyle sahiplerini buldu.

Kepez Belediyesi tarafından genç yeteneklerin keşfedilmesi, amatör sanatçıların teşvik edilmesi ve her yıl bir başka usta isimlerin şarkılarıyla anılmasını bir gelenek haline getiren yarışma 8. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nın finali Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmada 12 finalist muhteşem sahne performansıyla geceye damga vurdu. Performanslarının ardından dereceye giren isimlere ödül vermek üzere sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü “Türk gençlerine imkân sunulduğu takdirde onların yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum.”diye konuştu.

Yarışma 8 yıldır aynı heyecanla devam ediyor

Final gecesinde yarışmacıların heyecanına ortak olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü “İlk yarışma 2015 yılının bahar aylarında gerçekleşti. Salgın hastalık nedeniyle 1 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bunun dışında her yıl bu yarışma yüzlerce gencimizin katılımıyla muhteşem bir gençlik şölenine dönüştü. Düzenlendiğimiz müzik yarışmalarının gözlerimin önünde film şeridi gibi geçti. 8 yıl ile beraber bu organizasyonda nice emekler var. Gençlere imkân ve fırsat verdik, kendilerinin önemsendiğini hissettiler. Sanat alanında böylesi güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Başkan Yardımcımız Mustafa Özsoy, Kültür Müdürlüğümüz, Kültür Müdürlüğümüzün çatısı altında birçok arkadaşımızın, sahnenin kurulumundan, bu programın yönetimine kadar, bizim tanıtım ajansımızın yaptığı çalışmalara kadar, temizlik görevlimizden, şoförlerimize kadar, sevgili Ayşegül Hanım’a kadar, 8 yıl boyunca bu çalışmada birçok insanın emeği var. Bir yerde emek varsa bana göre o emek en güzel şekilde takdir edilmelidir. İsimlerini saymakla bitiremeyeceğim çok kıymetli yol arkadaşlarıma bu gece için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kepez’den Antalya’ya güzel bir model ortaya koyduk

Genç yeteneklerin keşfedilmesinde müzik yarışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Tütüncü “Gençlerle gurur duydum. Gerçekten bu bir yarışma değildi, bugün güzel bir konser vardı. 12 finalist kardeşimi, orkestrayı, yorumlarıyla gecemizi renklendiren jüri üyelerimiz Tayfun Kaya, Tanju Güneş, Aslı Ayan, Engin Beslek ve Hasan Arapgirlioğlu’na teşekkür ediyorum.  2014 yılında arkadaşlarıma şöyle bir şey söyledim. Eskiden popüler kültüre hizmet eden ses yarışmaları çok daha önemliydi. 1970’li yıllarda derneklerin yaptığı ses yarışmaları vardı. O ses yarışmalarında derece elde eden birçok kimselerin daha sonra çok meşhur ve ünlü sanatçılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizde istedik ki, Kepez’den Antalya’ya güzel bir model ortaya koyalım. Yıllarca belki gizli kalacak yetenekleri Türk sanatına kazandıralım. Gençlerle bir müzik yarışması yapsak nasıl olur dediğimde, arkadaşlarım dediler ki, biz bunun en iyisini yaparız. İmkânlarımızı sonuna kadar kullanarak muhteşem bir müzik yarışması yaparız dediler.” diye konuştu.

Gençlere fırsatlar sunmaya devam ediyoruz

Gençlerin fırsat kapılarını sonuna kadar zorlaması gerektiğini söyleten Başkan Tütüncü “Gençlere fırsat verildiğinde sadece müzik alanında değil, biz istedik ki, ilimde, sporda, sanatta ve edebiyatta değişik ulusal yarışmalarla bizim şehrimizi, bu güzel ülkenin gençlerine kapılar açalım. Biz sadece kapılar açabiliriz. O kapılardan geçmek çaba ve gayret ortaya koyarak, yüksek bir disiplinle, tutkuyla bağlandığı alanda kendini geliştirmek isteyen gençlerimize ait. Gençlerde kendilerine sunulan bu imkânları en iyi değerlendirmelidir.” dedi.

Dereceye girenlerin ödülleri Tütüncü’den

Müzik şöleninin ardından jüri kararlarına göre dereceye giren isimler belirlendi. Kepez Belediyesi’nin 8. Ulusal Müzik Ödülleri Yarışması’nın birincisi Erbil Çivi, ikincisi Gizem Çivici ve üçüncüsü de Şevval Dağ oldu. Jüri tarafından belirlenen özel ödülün sahibi ise Batuhan Paşa oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü takdim etti. Bu yıl dereceye giren birinci 7 bin TL, ikinci 5 bin TL ve üçüncü de 3 bin TL. ile ödüllendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.