banner460
banner128

'ULAN, HEPİNİZ ORADAYDINIZ BE!' UNUTACAK MIYIZ? ÖLSEM UNUTMAM!

KRT Genel Müdürü Gazeteci Adnan Bulut, ‘Yetmez ama evetcilerin’ dünden bugüne marifetlerini hatırlattı ve bunları Unutacak mıyız? Diye sordu.

Bulut’un O yazısı:

“Yetmez Ama Evet”... Unutacak mıyız?

Kibirli de olsa mahcubiyet veya özeleştiri bile yapmadılar. Hele semirtilmiş Orhan Pamuk, yanıt bile vermek istemedi. O denli üstenci, o denli kibirli ki! Bırakın 2 cümle kurmayı yanıta değer görmüyor soruyu.

Varsın yanıt vermesinler, varsın özeleştiri yapmasınlar veya mahcubiyet duymasınlar.

Can alıcı soru, geçenlerde Paris’te toplanan 'yetmez ama evetçi' tayfaya değil, bize sorulmalı aslında. Soru kısa ve net: Unutacak mıyız?

Zamanında Özal'ın göbeğini okşayıp methiyeler düzenlerle 2000'li yılların ortalarında Erdoğan'ın yanağını okşayanların aynı kişiler olduklarını, unutacak mıyız?

AKP'yi "demokrasi havarisi" ilan edip itiraz edenleri afaroz ettiklerini, ettirdiklerini unutacak mıyız?

Ergenekon ve Balyoz kumpasında manşetleriyle, kalemleri ile nice 'itibar idamına' sebep olduklarını, nice aileleri dağıttıklarını, nice aydının, yazarın, siyasetçinin, askerin Silivri'de tutsak edilmelerine alkış tuttuklarını unutacak mıyız?

Dönemin 'kudretli' savcısı, bugünün 'firarisi' Zekeriya Öz'ün heykelini diktirmek isteyenleri unutacak mıyız?

Kuddusi Okkır için yazılanları, Türkan Saylan için atılan iftiraları, ölüme sürüklenen Ali Tatar'ı... Unutacak mıyız?

Abant'ın termal otellerinde Fethullahçılarla koyun koyuna girmelerini, yargıda Fethullahçıların yuvalanmasını sağlayan 12 Eylül referandumunda nasıl 'evet' çığlıkları attıklarını unutacak mıyız?

'Açılım' denilen süreçte yaptıkları Kandil güzellemelerini, "PKK kamplarında yerlere sigara izmariti bile atılmıyor" diye döktürdüklerini, 'Apo'ya sayın, şehide kelle' denirken kıs kıs gülmelerini, PKK şehirlere cephane yığarken, 'Aman Ali Rıza bey tadımız kaçmasın'cıları, Habur rezaletinde göbek atanları, Oslo skandalında 'hükümet kıvama geldi' naralarını unutacak mıyız?

15 Temmuza giden yola taş döşeyenleri, 16 Nisan 'Başkanlık Sistemi Referandumu'nda bile azıcık memleketi düşünüp seslerini çıkaramayanları, uçaktan, kucaktan inmeyenleri unutacak mıyız?

Herkes unutsa, ben unutmam.

Ölsem unutmam!

Bu tayfanın en önemli özelliği iyi koku alırlar. Bugünlerde de bir koku almış olacaklar ki, yeni dönemde yer kapma peşindeler. İktidar gidiyor, görüyorlar... Gemiden kaçmanın, postu karaya atmanın derdindeler.

Tek adam rejiminde, yaşanan ekonomik buhranda tuzları da, yağları da çok.

'Yetmez ama evetçi' tayfa asla kandırılmadı, güçten pay almak, elitist ve üstenci kibir tahtındaki pozisyonlarını korumak istediler.

Peki ülkenin bu hale gelmesinden yalnızca 'yetmez ama evetçi', 2. Cumhuriyetçi tayfa mı sorumlu? Yolunu bulmak için AKP’ye yanaşan medya patronlarının, gazetecilerin, iş adamlarının, bu kindar dönemin karanlık ve baskıcı kudrete ulaşmasında payları yok mu?

'Ulan, hepiniz oradaydınız be!'
Unutacak mıyız?
Ölsem unutmam!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.