banner460
banner128

Türk ve göçmen kadınlardan şiddete hayır!

Türk ve göçmen kadınlar İzmir’de vapurla açılarak Kordon boyunca düdük çaldı, kadınlara yönelik şiddete dur dedi.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Mülteci Destek Derneği (MUDEM) ortaklığında 16 Günlük Aktivizm – Kadınlara Yönelik Şiddeti Sona Erdirmek için Birleşin (UNiTE) kampanyası kapsamında geçtiğimiz hafta, Perşembe günü düzenlenen etkinlikte Türkiye, Suriye, Rusya, Ukrayna, Kore, Endonezya, Libya, Somali ve diğer uyruklardan kadınlar bir araya gelerek seslerini yükseltti. İzmir’de yapılan buluşmada kadınlar vapur ile açılarak Kordon boyunca düdük çaldı, turuncu atkı ve şapkalarıyla kadınlara yönelik şiddete tepkilerini gösterdi.

Japonya Hükümetince fonlanan ‘Suriyeli Kadın ve Genç Kızların Sosyal ve Ekonomik İstikrarı ve Dayanıklılığının Güçlendirilmesi' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte İzmir-Konak Belediyesi Semt Merkezleri ve proje kapsamında faaliyet gösteren Kadın Dayanışma Merkezi hizmetlerinden faydalanan kadınlar ilk kez bir araya geldi. Kadın Dayanışma Merkezi Türk ve göçmen kadınlara koruma hizmeti, psiko-sosyal destek, dil kursları, mesleki kurslar, güçlendirme programları ve geçim kaynakları faaliyetleri sunuyor.

“Farklı diller konuşsak da hepimiz kadınız”

Etkinliğe katılan 100’e yakın Türk ve göçmen kadın birlikten kuvvet doğduğunu ve bu etkinliğin aralarındaki bağları güçlendirdiğini belirttiler: “Bugün hem kadına karşı şiddete hayır diyor hem de farklı kültürlerden kadınlarla kaynaşıyoruz. Etkinlik sayesinde Türk kadınlar olarak Suriyeli, Ukraynalı, Koreli kadınlarla buluştuk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Mualla (Türkiye)

“Burada Türk ve farklı uyruklardan kadınlarla bir arada olmak çok güzeldi. Onların dilini bilmediğim için bazılarıyla işaret yardımıyla anlaştım. Türk, Arap, Koreli demeden önce hepimiz kadınız diyoruz. Kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için hep beraber mücadele etmeliyiz.” Ayşe (Suriye)

“Türkiye’de ve tüm dünyada kadına yönelik şiddet büyük bir problem. Buna karşı gelmek için bugün buradayız. Farklı kültürlerden kadınlarla bir araya geldik ve hemen kaynaştık. Bizler dil ve kültür ayırt etmeksizin birbirimize destek olmalıyız.” Olga (Ukrayna)

Umudun ve ışığın rengi turuncu

Etkinlik boyuncu kullanılan, umudun ve ışığın rengi turuncu, 16 Günlük Aktivizm – Kadınlara Yönelik Şiddeti Sona Erdirmek için Birleşin (UNiTE) kampanyasının rengi. Kampanya boyunca dünya genelinde parklar, binalar ve ikonik yapılar (Eyfel kulesi, Piramitler, köprüler vb.) turuncu renkle aydınlatılıyor ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.