banner460
banner128

TUNCELİ BELEDİYESİ'NDE KADINLARA  AYDA BİR GÜN ÜCRETSİZ REGL İZNİ

Tunceli Belediye Başkanlığı , Belediye Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu, her ayın belirledikleri bir günü kadın çalışanlara menstrüasyon (regl) izni verme kararı aldı.

Belediye Meclis Salonu’nda  Belediye Başkan Yardımcısı  Canan Ay Doğan,  belediyenin kadın çalışanları ve DİSK Genel İş Şube Başkanı Şükran Yılmaz bir araya gelerek protokol imzaladı.

Protokolün ardından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nün önemine değinilerek kadınların haklarına vurgu yapıldı. Belediye Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonunun açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Belediye Kadın Meclislerimiz kadınların her alanda özneleşerek iradeleşmesini esas alarak kadın haklarını savunur.

Bu anlamda kadınların güncel taleplerini tespit edip, bu sorunları çözmeyi önümüze hedef koyup eylül ayı içerisinde yapılan Belediye Meclis toplantısında Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu kurulması kararı almıştık.

Belediyenin tüm hizmetlerinin ve gerçekleştireceği projelerin, her türlü ayrımcılığa karşı cinsiyet eşitliğini esas alacak biçimde dizayn edilmesine katkı sunmak için kadın meclislerimiz ve komisyonumuz bu çalışmışlarını sürdürüyor. Bu anlamda toplumsal cinsiyet eşitliği ilkemize dayanarak kadınlar kadın çalışanlarımıza her ayın belirledikleri bir günü menstrüasyon (regl) izni verme kararı almış bulunmaktayız.

Benzer kararların çalışma alanlarında artması ve daha ileriye taşınması için çaba harcayacağımızı belirterek bu çalışmaların artmasını dileriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.