banner460
banner128

Torun:Çankaya sizi bekliyor genel başkanım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Ülkemiz için yola çıktınız Sayın Genel Başkan'ım. Beldesinden büyükşehrine kadar tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol umudun yoludur ve umudun yolu olacaktır. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor sayın Genel Başkanım." dedi.

Türkiye'deki tüm CHP'li Belediye Başkanları, üç gün sürecek “Belediye Başkanları Çalıştayı” kapsamında Van'da bir araya geldi. Toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalıştayın açılış konuşmasını yaptı.

Torun, CHP'li belediyelerin engellerle karşılaştığını belirtirken, "Bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aştılar ve aşmaya da devam edecekler" dedi.

CHP’li diye kaynakları kesiliyor

CHP’li belediyelerin çok büyük adaletsizliklere ve haksızlıklara maruz kaldığını belirten Torun şöyle devam etti. “Yakın siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu haksızlıklar da artarak devam ediyor. Şu anda, tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelerimize kaynak sağlayan tüm kurumlarda, büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf CHP’li belediye diye kesilmektedir.

Siyasi iktidar, özellikle son dönemde seçimde kazanamadığı ve hizmetlerine engel olamadığı belediyeleri karalamak için masa başı algı operasyonlarına başlamıştır. Belediyelerimiz, her gün haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır. Talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimizde suç arayıp da bulamayanlar artık sahte suçlar uydurmanın acizliğine düşmüştür. İşte bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir.”

Engelleri aştılar aşmaya devam edecekler

CHP’li belediyelerin uğradıkları baskılara ve haksızlıklara rağmen hizmet üretmede her türlü engeli aştıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı bundan sonra bu engelleri aşmaya devam edeceklerini ifade etti

Van’dan tüm belediye başkanlarımızla birlikte bir kez daha sesleniyoruz; onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşlarına hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da asla mani olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aşacaklar ve aşmaya da devam edecekler.

Belediyelerimiz iktidarın zulmü altındadır, ama halkımıza da yönelik zulüm, çok daha büyüktür. Derin yoksulluk ve adaletsizlik ülkemizin her köşesini sarmıştır. Ancak biliyoruz ki milletimiz çaresiz değildir. Biz, ‘milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyen bir neslin çocuklarıyız. Şairin dediği gibi; ‘Zalim ne kadar pervasız olursa olsun, yine zulmü biz yıkarız, yerin dibine de atsalar bizi, yer küresini patlatır çıkarız.’

“Çankaya sizi bekliyor genel başkanım”

Ülkemiz için yola çıktınız. Buradan bir kez daha vurguluyoruz ki; beldesinden büyükşehrine kadar, tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız sayın Genel Başkanım. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol, umudun yoludur. Umudun yolu olacaktır. Biliyoruz ki artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artık değişim rüzgârları, fırtınaya dönüşüyor. Görüyoruz, kısa çöpün, uzun çöpten hakkını alacağı günler yakın. Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit, adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor sayın Genel Başkanım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.