banner460
banner128

Soğan yine tarlada kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soğan üreticilerinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Gürer, “Soğan tarlada kaldı. Tarım Kredi Kooperatifi alıma girsin” dedi.

Şereflikoçhisar’da, soğan ekili alanlarda üreticiler ile görüşen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticiler tarafından dile getirilen sorunları TBMM’de yaptığı konuşmada gündeme taşıdı. Gürer, “Ankara İl Başkanımız ve Ankara Milletvekilimiz Levent Gök'le birlikte, Şereflikoçhisar'da faaliyet gösteren soğan üreticilerini ziyaret ettik. Bu yıl da tarlada soğan kalmış. 80-85 kuruşa mal olan soğanı 60 kuruşa satamıyorlar. Neredeyse 100 dönüm tarlada soğan hiç sökülmeden kalmış. Soğan üreticileri ciddi anlamda bir mağduriyet yaşıyor. Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri bölgedeki soğan üreticilerine daha önce de ziyaretlerde bulunmuşlardı. Ne yazık ki ülkemiz tarım sektöründe bir planlama olmadığı için bir yıl ürün çok oluyor ve değer bulmuyor; diğer yıl ise aynı ürün az oluyor, bu kez de ürün pahalanıyor ve tüketici mağdur oluyor. Bu düzensizlik ve plansızlık tarımın gerçeği oldu. Girdi fiyatlarının fahiş şekilde artması sonucunda çiftçi ve üretici zor durumda kalıyor. Soğan üreticilerinin sesini de Bakanın duymasını ve Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle bu soğanların alınmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl patates depoda kalıp çürüme aşamasına geldiğinde TMO alım yapmıştı. Bu yıl patates ekimi düştü. Bu seferde soğan tarlada kaldı. Üretici mağdur durumda. Tarlalarda sökülmemiş tonlarca soğan için üretici, iktidarın çözüm üretmesini bekliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.