banner460
banner128

Silivri Yoğurdu'na coğrafi işaret belgesi

Silivri Yoğurdu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Silivri Yoğurdunun tescil belgesi 60. Yoğurt Festivali’nde kurum yetkilisi Suzan Kılıç tarafından Başkan Yılmaz’a takdim edildi.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 60. Yoğurt Festivali görkemli bir açılışla başladı. Festivalin ilk gününde Silivri’nin dillere destan lezzetlerinden biri olan Silivri Yoğurdunun, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli bir ürün olarak tescillendiği müjdelendi. Kurum yetkilisi Suzan Kılıç, Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret tescil belgesini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a sahnede takdim etti. Takdimin ardından festivali izlemeye gelenlere Silivri Yoğurdunun hikâyesini anlatan bir video gösterimi yapıldı.

KILIÇ: “ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUM”

Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret tescil belgesini takdim ettikten sonra açıklamalarda bulunan kurum yetkilisi Suzan Kılıç, “Türk Patent olarak Silivri yöresinin köklü değeri Silivri Yoğurdunu, Silivri Belediyesinin katkılarıyla tescil ederek ülkemize kazandırmış bulunuyoruz. 60. Yoğurt Festivali’nde Silivri Yoğurdunun tescil belgesini sizlere sunmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Tescil çok önemli bir adım. Bundan sonra da Türk Patent ve Silivri Belediyesi ile Silivri Yoğurdunun geleceği, yarınlara ulaştırılması konusunda pek çok plan ve projelerin gerçekleştirileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “SİLİVRİ YOĞURDU LİTERATÜRE GİRDİ”

Silivri Yoğurdunun coğrafi işaret tescili almasıyla ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Bütün yerleşim yerleri; kültürleriyle, tarihleriyle ve lezzetleriyle övünür. Literatürlere geçebilmek adına çeşitli kalite onaylarını almak için var gücüyle çalışırlar. Mesela, Gaziantep şehrinin tam 200 tane ürününün coğrafi işaret belgesi var. Peki doğasıyla, kültürüyle, yemekleriyle, folkloruyla belki de Türkiye’nin en müstesna ilçelerinden biri olan Silivri’nin bir marka tescili, bir coğrafi işaretli ürünü var mıydı? Yoktu. İşte biz buradan yola çıktık. 60. Yoğurt Festivali’nde bunu size açıklamaktan gurur duyuyorum; Silivri Yoğurdunun artık bir coğrafi işareti var. Marka tescili yapıldı. Coğrafi işaretlemesi alındı. Silivri Yoğurdu artık literatüre girdi. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.