banner460
banner128

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı,  Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümü vesilesiyle gençlere yönelik olarak bir video mesaj yayımladı. Sabancı mesajında  Covid 19  nedeniyle yaşanılan sıkıntılı sürecin; 1919 ruhunu yüreğinde taşıyan gençlerin gücüyle ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘En hakiki mürşit olan bilimle üstesinden gelineceğine inandığını ifade etti. Sabancı, “Covid-19’u hep birlikte yendikten sonra bizi bekleyen yeni dünya, gençlerin dünyası olacak.”dedi.

Güler Sabancı’nın açıklaması şöyle.

Sevgili gençler; hepimiz gibi coronavirüs sizin de hayatınızı etkilemiş durumda.  Kaygılarınızın, endişelerinizin yüksek olduğu bir dönemi yaşıyorsunuz. Bu sıkıntıların içinde yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Sizlere armağan edilen bayramın coşkusunu bile bu yıl daha eksik yaşamak zorunda kaldınız.  19 Mayıs; biüyük bir mücadelenin başlangııcı, yeniden doğuşun simgesi , aynı zamanda geleceğimizi emanet ettiğimiz siz gençlere armağan edilmiş en önemli tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk 101 yıl önce Kurtuluş mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla  başlatan genç bir subaydı.  O gün de ülkemiz de ülkemiz büyük zorluklar içindeydi. Bugün de Covit 19 salgınının etkileriyle tüm dünyayla birlikte yine tarihi bir mücadele veriyoruz. Ancak şartlar ne kadar zorlu olursa olsun en büyük güvencemizin siz gençler olduğunuzu biliyoruz. Bu sıkıntılı sürecin  de 1919 ruhunu yüreğinde taşıyan gençlerin gücüyle ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘En hakiki mürşit olan bilimle' üstesinden geleceğimize inanıyorum. Sevgli gençler; Covit 19 u hep birlikte yendikten sonra bizi bekleyen yeni dünya aslında siztlerin dünyası olacak. Dijitalleşmenin içine doğmuş ve onunla büyüyen sizler yeni dünyanın ruhuna  kurallarına donanımına zaten hakimsiniz. Bilgiye erişimin bu kadar yüksek ve teknolojinini bu kadar geliştiği gününümüzde  sahip olduğunuz donanımla bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyeceğinizden eminim.  Geleceği bu yeni dünyayı  en başarılı siz yöneteceksiniz.  Sizlere güveniyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü  Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimie kutluyor bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum."      Erhan Kızılyar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.