banner460
banner128

Rotaryenlerden Kadına Şiddet duyarlılığı

Uluslararası Rotary 2420 Bölge ‘Kadına şiddet’ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Uuslararası Toratp 2420 Bölge Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması’ düzenledi.

Rotary 2420’den konuyla ilgili yapılan açıklama da şu bigiler verildi. “ Ülkemizde her gün yeni bir trajik vaka ile karşılaştığımız ‘kadına şikked’ hız kesmemiş, son süratle kurbar vermeye devem edilmektedir. İş İşleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2019 ‘un on ayında erkeklertarafından en az 284 kadın öldürdüldü. 42 kadına tecavüz edildi. 485 kadın kadın işçiliğne zorlandı. 178 kadın taciz edildi, 217 çocuk istismara uğradı.

Yine 2019’un ilk onayda; eşleri tarafından 513 kadınımıza şiddet uygulanmaştır.  Tüm bu üzücü sonuçlardan dolayı toplumsal farkındalik yaratmak adına ‘Kadına Şiddet’ konulu Ulusararası Rotary 2420 Bölge Örsçelik  Balkan Kısa Film Yarışması düzenlenecektir.

Yarışma profesyonel ve amatör kategorilerde organize edildi. Ödül töreni ve galası ‘Dünya Kadınlar Günü’ haftasında gerçekleştirilecek. Filmlerin son gönderim tarihi 20 Şubat 2020.  Yarışma ile ilgili başvuru formu rotary2420.org sitesinden temin edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil 4 yıl önce

lütfen metni düzeltiniz