banner460
banner128

Orhan: Çığ çalışmasında direktifim olmadı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van'da ikinci çığ felaketine, kendisinin bir yemeğe yetişmek için iş makinalarıyla yolun açılması talimatını vermesinin yol açtığı iddiasını yalanladı. Çalışmalar esnasında herhangi bir direktifinin ya da tavsiyesinin olmadığını belirten Orhan "Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu" dedi. İddianın kaynağı Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ise yanlış anlaşıldığını belirterek, Orhan'dan özür diledi.

Van’daki ikinci çığda 34 kişi yaşamını yitirirken, yaralıların tedavisi ise sürüyor. İkinci çığa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AK Parti milletvekili Gülşen Orhan’ın neden olduğu iddiası ise yoğun tartışmalara neden oldu. Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir canlı yayında yaptığı açıklamada, Orhan’ın uyarıları dikkate almayarak iş makineleri ile güzergahtaki yolu açtırdığını ve makinaların çığa neden olduğunu öne sürdü.

Bu iddia üzerine Gülşen Orhan sosyal medya hesabından açıklama yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı. Kendisi de çığ altında kalan ve şoförü ölen Orhan, Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

–4 Şubat, 16:30 civarında Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ felaketi yaşandığında, Van Ankara seferini yapan 16:05 uçağımdaydım. Ankara’ya indiğimde olaydan haberim oldu. Geri dönmek için, sabah ilk uçak olan 07:40 uçağıyla Van’a hareket ettim.

–Van’a ulaşınca bölge hastanesinde bulunan hastalarımızı ziyaret ettik. Ziyaretimizin anlık görüntülerini Twitter hesabımızdan paylaştık. Ardından felakette vefat eden vatandaşlarımızın cenazelerini, yakınlarıyla birlikte alıp Bahçesaray’a konvoy halinde hareket ettik.

-Hastaneden ayrılış anımız ve görüntüler Van valimizin son durum açıklamasıyla medyada yayınlanmıştır. Felaketin gerçekleştiği yol olan Krapet Geçidi’nden Bahçesaray’a ulaşım idarece kapatıldığından söz konusu değildi artık.

ÇATAK’TA DEĞİLDİM

–Dolayısıyla, cenazelerle birlikte Hizan üzerinden Bahçesaray’a doğru hareket edildi. İddia edildiğinin aksine Çatak veya başka bir yerde toplantı yapmadım. Beş cenazenin acısı varken herhangi bir toplantı yapmam zaten mümkün değildi.

–Ben olay yerinde çalışan ekipleri, son durumu, görmek için çığ bölgesine uğrayıp tekrar, cenaze konvoyuna dönmek üzere konvoydan ayrıldım. Tek araba ve bir kaç kişilik bir ekip olarak olay yerine vardık. Vardığımda, kalabalık bir insan grubu, jandarma ekipleri, AFAD il müdürümüz ve ekibi çalışma yürütüyorlardı.

ARAÇTAN İNDİK, İKİ DAKKA SONRA ÇIĞ DÜŞTÜ

-Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü. Ben vardığımda herhangi bir iş makinası çalışmıyordu. Benim yanımda da hiç bir iş makinası yoktu ve olamazdı da. Çalışmalarla ilgili hiç bir direktifim veya tavsiyem olmadı. Amacım sadece olay yerini bizzat görmek ve oradakilere yanlarında olduğumuzu hissettirmekti. (gazeteduvar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.