banner460
banner128

Neden Eşek-katır eti ihtal ediyoruz?


 

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Sudan’dan yapılacak at, eşek, katır eti ithalatına ilişkin bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.  Arslan’ın açıklaması şöyle:
 

“Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasına göre, Türkiye 500 ton at, eşek, katır veya bardo eti, bunun yanı sıra sığır, domuz, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatını da ithal edecek. Peki ithal edilecek etler ve sakatatlar Türkiye’de nerede kullanılacak?

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatın bile gerekli olmadığını ve kontrollerin yeterince yapılmadığını belirtirken “Beni uyandırsalar ve deseler ki bu bir rüya, gerçek değil” diyerek duruma tepki gösterdi.

İthal edilecek hayvanların nerede kullanılacağının teklifte yer almadığını belirten Arslan, ancak kedi ve köpek mama yapımında kullanılabileceğini ve burada da denetimlerin yetersiz olduğuna vurgu yaptı.

TOPLUM VE HAYVAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAK NE VAR?

Meclis’teki gıdalarda bile at etine rastlandığını söyleyen Arslan, “Toplum sağlığı ve hayvan sağlığını tehlikeye atacak ne var” diyerek devam etti.

Sakatat ürünlerinin ülkeye girmesine ilişkin, birçok hastalığı taşıdığını ve bunun önleminin nasıl alınacağının bilinmediğini söyleyen Arslan, Sudan’ın sağlıklı hayvansal ürün satma durumun ne olduğuna bakılmasının da gerektiğini belirtti.

“BU BİR KARA MİZAH GİBİ”

Bu işle uzaktan yakından ilgili olan herkesin anlaşmanın gerçekleşmesine karşı çıkacağına vurgu yapan Prof. Dr. Murat Arslan, “Bu işten faydalanacak birkaç kişi dışında herkes bu işe karşı çıkacaktır. Umarım anlaşmayla sınırlıdır bu olay ve gerçekten ithal edilmeyecektir. Bu bir kara mizah gibi. Umarım bu rüyadan uyanırız”

Anahtar Kelimeler:
Murat Arslan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.