banner460
banner128

Milletvekili Ahat Andican: İstanbul'da gettolar oluşuyor, göçe karşı devlet politikası yanlış

İYİ Parti  İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Afganistan’dan gelenlerin 780 bin kilometrede elini kolunu sallaya sallaya gezdiğine dikkat çekerek, “1988’de Halepçe ve Körfez Savaşı sürecinde Irak’tan 500 bin dolayında insan geldi. Hepsi kamplarda kaldı. Göçe karşı devlet politikası böyle olur." dedi.

İYİ Parti Milletvekili Ahad Andican, Silivri İYİ Parti İlçe Teşkilatının Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik Selimpaşa’da düzenlediği kahvaltıda Afgan ve Suriyeli göçmenler sorununa değinerek ‘Göçe karşı devlet politikasının yanlış olduğunu ve gelenlerin 780 bin kilometre alanda elini kolunu sallaya sallaya dolaşmaması gerektiğine" dikkat çekti.

Irak’tan 500 kişi geldi hepsi çadırlarda kamplarda kalıp geri gönderildi

Göçmenlerle ilgili gelen bir soru üzerine Andican, şöyle konuştu.

“Irak’tan körfez savaş ısırasınnda 500 bin kişi geldi. Bu 500 bin kişi üç büyük kampa yerleştirildi. 4 yıl bu kamplarda kaldılar Sonra Türk hükümeti Saddam ile oturdu anlaştı. Bunlar idam edilmeyecek, hapis edilmeyecek. Anlaşıldı. Ülkelerine döndüler.

Göçe karşı devlet politikası böyle olur.

Yaşadık bunu.

Aynı şeyi Pakistan Afganistan için yaptı Rus işgalinde. “

İstanbul’da gettolar oluşuyor

“Biz ne yaptık.?

İçeri giren adam 780 bin km. Alanın her yerine gidebiliyor. İstanbul’da gettolar oluşuyor. Geldiğimiz noktada ekonomik darbogaz bu adamlar kayıt dışı işçi konumunda. Ekonomi de kendi vatandaşına pandemi 5-6 milyar dolar para verdiriyorsun.  80 milyar dolar suriyeli şeylere ayırıyorsun. Bunru da iftiharla söylüyorsun. Bu meseleeyi anlamazsak.
Sorun şu ne yapacağız? Bir de Afganistan dan geliyorlar.

Sorunun yanıtı yok.

Suriye’den gelenleri gönderemiyorsun.

“Esad ile görüşmem, Taliban ile görüşürüm” diyor

“Çözüm var. Çözüm ne?

1988’de Saddam ile nasıl anlaşıldıysa Esad ile de oturup anlaşacak ve bunları göndereceksin. Ama başımızdaki ülkedeki cumhuriyeti islami devlet haline döndürmeye çalışan bu adam belki planlı olarak yapıyor. Demografik yapısını değiştirmek istiyor. ‘Esad ile görüşmem diyor. Ama Taliban ile görüşürüm’ diyor.

Yani ne demek istediğimi anlıyormusunuz. Başka şey demeye gerek var mı?

Muhalefet olarak biz ne diyorduk. Esad ile görüşmek lazım. Ne kadarını gönderebilirsek göndermeliyiz.  Diyalog kurmak lazım.  Esad ile görüş. Eğer Taliban Afganistan’da  sertleşirse oradan gelmeye devam edecekler.  

Burda Türkiye olarak Avrupa ya demişsin ki. 2013 te anlaşma imzalamaşssın geri iade antlaşması. Yani Avrupa'ya kaçmış bir göçmen varsa Türkiye bunu almayı taahhüt etmiş. Karşılığı ne para almışssın.

Geçen gün Altındağ da olan başka yerlerde olacak. “

Anahtar Kelimeler:
Ahad Andican
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.