banner460
banner128

Kömürgöz’ün dönüşüm mağduriyeti Sözcü’de

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan,  ‘Kentsel Dönüşüm Kurbanları’ başlıklı bugünkü yazısında  battığını ifade eden bir müteahhidin kurbanı olan  Gazeteci Aytekin Kömürgöz’ün yaşadığı ve İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden bir yıldır yanıt alamadığı soruna yer verdi.  Turan’ın yazısı şöyle:

...

Kentsel Dönüşüm Kurbanları!

“Kentsel Dönüşüm” diye bir yasa çıkarılmıştı...

6306 sayılı bu yasaya göre depreme dayanıks ız binalar yıkılacak ve yerilerine sağlam binalar inşa edilecekti.

1974 yılında çıkan deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılan binalardan çürük olduğu tespit edilenler yıkılarak, günümüzün teknolojisiyle, depreme dayanıklı, sağlam binalar yapılacaktı.

Fakat...

İstanbul’da  devlete ve yasalara güvenen insanlarımızın büyük bir bölümü, müteahhitlerin kurbanı oldu.

Vatandaşlar bir kısım müteahhitle anlaşmalar yaptı, binalar dozerlerle yıkıldı ama inşaat ya hiç başlamadı ya da başladıktan sonra yarım bırakıldı!

Şimdi evsiz kalan binlerce mağdur İstanbullu:

Biz devlete güvendik, bu işe giriştik. Devlet bizim hakkımızı korumayacak mı? Bizi aldatan müteahhitlerin yakasına yapışılmayacak mı?” diye ağlaşıyor!

...

Gazeteci meslektaşımız Aytekin Kömürgöz de battığını söyleyen bir müteahhidin mağdurları arasında...

Yarım kalan binada, kardeşiyle ortak bir dairesi olan Aytekin Kömürgöz:

30 Ekim 2019 tarihinde ‘İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne, inşaatı yarıda bırakan müteahhidle yaptığımız sözleşmenin feshi için başvurduk. Başımızın çaresine bakmak istiyorduk.

Aradan bir yıl geçmesine rağmen fesih başvurumuza hiçbir cevap verilmedi.

Bu bir yıl içinde, hak sahiplerinden biri hayatını kaybetti. 94 yaşında olan bir diğer hak sahibi de her gün ‘Cevap geldi mi? Sözleşme feshedildi mi?’ diye çaresizce soruyor.

Biz devlete güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? Şaşırıp kaldık!

İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü acaba neyi bekliyor ve niçin bekliyor, anlaşılır gibi değil!” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.