banner460
banner128

Kılıçdaroğlu'ndan iki açılış birden

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin programı kapsamında Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi’nin açılışını yaptı.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi ve Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle gerçekleştirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen, CHP parti meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı açılışta renkli görüntüler yaşandı.

İlk olarak Mustafa Baysan Çocuk Gündüz Bakımevine giderek açılışını gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri çiçeklerle minik çocuklar karşıladı. Çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Gündüz Bakımevini gezerek Başkan Tarhan'dan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, iş insanı ve partili Mustafa Baysan'a, Gündük Bakımevi Projesi'nin yapımını üstlenmesi nedeniyle kendisine plaket vererek teşekkür etti.

İLK ETKİNLİK FAZIL SAY KONSERİ

Arkasından yapımı tamamlanarak 27 Ekim 2021 tarihinde piyanist Fazıl Say'ın vereceği Cumhuriyet Konseri ile ilk etkinliğini gerçekleştirecek olan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezine giderek buranın açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nu Kültür Merkezinin önünde Mezitli kadın Üretici Pazarının kadınları karşıladı. Yoğun sevgi gösterilerinin arasında salona giren Kılıçdaroğlu'na Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı sanatçılarının müzik dinleti ve bale gösterisi sürprizi yapıldı. Daha sonra söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, geride kalan 7 yılda gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

“BAŞKANLARIMIZ EZBER BOZMAYA DEVAM EDİYOR”

Daha sonra konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Mersin'e böylesi değerli bir tesis kazandırmış olduğu için Başkan Tarhan'a teşekkür etti.

Seçer, “Türkiye'de CHP'li belediye başkanlarımız ezber bozmaya devam ediyor. Hükümetin bize karşı yönelttiği ‘Bunlar bu ülkeyi yönetemez' algısı da tuzla buz olmaya başladı. CHP'li Belediyeler olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde algıları yıkmaya devam ediyor. Bütün sorunların üstesinden geleceğiz ve halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz. Mersin bilim, sanat uygarlık kenti diyoruz ama hepsinden önemli Atatürk'ün kenti. İşte bu açılan tesis bu gerçeği pekiştiren bir eserdir” dedi.

“BÜTÜN BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Her vatandaşın yaşadığı kentte mutlu olmak istediğine vurgu yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, şunları söyledi:

* Sanatçıları, eğlencesi, mimarisi, estetiği o kentin kimliğini oluşturur. Çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Bu konuda belediye başkanlarımız elinden gelen tüm gayreti göstermektedir. Bizi iktidardan ayıran en önemli çizgi budur.

-Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim. Şu mahalle bana oy vermedi, şu sokaktan yeteri kadar oy almadım sakın böyle bir şeye girmeyin. Bizi var olan iktidardan ayıran temel kuralımız bu. Bize oy versin vermesin herkesi kucaklayacağız. Biz böyle bir anlayışla yeni bir siyaseti başlatmak istiyoruz. Ve yine söyledim, eğer bir yere pozitif ayrımcılık yapacaksanız belde olarak yönettiğiniz beldenin yoksul mahallelerinden başlayacaksınız oralara pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Kreşler açacaksınız, çocuklar gülerek gelecek oraya. Anneler, babalar çocuklarını teslim ederken gözleri arkada kalmayacak. İyi bir eğitim alacaklar, sosyalleşecek çocuklar, şarkılar, türküler söyleyecekler. Ayrım yapmadan kentin her kesimine hizmet yapmalıyız.

HER KURUŞUN HESABINI VERECEKSİNİZ

-Zaman zaman bizi eleştirirler Cumhuriyet Halk Partililer şunu yapamaz, bunu yapamaz bir sürü şey söylerler. Bunların tamamı saçma tamamı ama. Bunlar gelip geçici şeyler, politik olarak söylenen sözler. Ama bir şey var eğer Belediye Başkanıysanız yaptığınız her kuruş harcamanın hesabını halkınıza veriyorsanız ve halkınız için çalışıyorsanız bu çok değerlidir. Evet kreşin açılması, kültür merkezlerinin açılması, spor salonlarının açılması, caddelerin, sokakların, parkların yapılması o kentte yaşayan halk içindir ve dolayısıyla da Belediye Başkanı bu harcamaları yaparken halka hesabı veriyor. Bizim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin diğer belediyelerden temel farkı da budur.
* Güven içerisinde çocuğunuzu bir yere bırakabiliyorsanız, o kentte huzurlusunuz demektir. İşte bunu sağlayan CHP'li belediye başkanlarımızdır. Ben hepinizin huzurunda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Kültür Merkezi çıkışında partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir süre önce annesini kaybeden Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya taziye ziyaretinde bulunmak üzere Malatya’ya geçti.

BAYSAN: MEMLEKETİME HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM 

İşadamı Mustafa Baysan'da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptırdığı Çocuk Bakımevi'nin açılışına katılarak kendisini onurlandırdığı için teşekkür etti. Baysan " Memleketime hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum" dedi. (Sizcü-Durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.