banner460
banner128

Kavuncu’dan Ağırel açıklaması

Gazeteci Murat Ağırel, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv muhabiri Hülya Kılınç davası bugün Çağlayan Adliyesi’nde başladı.  

Dava öncesi Adliye önünde İYİ Parti İl Başkanı Bugra Kavuncu bir basın açıklaması yaptı.

Kavuncu’nun açıklaması şöyle:

Değerli vatandaşlar, Basınımızın henüz tutuklanmayan kıymetli mensupları;

“Özgür basın iyi ya da kötü olabilir; ama özgürlük olmayınca basın ancak ve ancak kötü olacaktır.”

Bu sözler, dünyaca ünlü Fransız yazar Albert Camus’a (Albert Kamu) ait.

Belki de insanlık açısından yüz yıllardır tartışılan özgürlükler konusunda, en hassas olunması gereken konu özgür basın…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak adlandırılan fakat bizim “ucube” olarak nitelendirdiğimiz bu sistemde ne medya kuruluşlarına ne de özgür basına yer var.

Cesarete ve yenilikçiliğe karşı olan iktidar, Türkiye’de modernleşme sürecinin en önemli dinamiklerinden olan basını ve bir bütün olarak basın kültürünü, geçmişini hedef alıyor.

Yasama, yürütme ve yargının ardından dördüncü kuvvet olarak değerlendirilen “basın”, bugün Türkiye’de korkunç bir baskı altında.

Bu baskının etkisini, bugün tutuklu bulunan Murat Kardeşimizin ve diğer basın emekçilerinin davasında görüyoruz.

Öyle bir ülke ki; yerel basından ülkenin en tepesindeki isme kadar herkesin bildiği, herkesin zikrettiği bir olayı gündeme getiren basın emekçileri, her türlü hukuki zorlamayla hapsediliyor ve yargı karşısına çıkarılıyor.

Peki, burada hapsedilen ve yargılanan gerçekten Murat mı, yoksa Murat’ın fikirleri ve korkusuzluğu mu?

Her gün, kendisine ayrılan köşede; yetimin hakkını, devletin malını gasp edenleri çarşaf çarşaf ifşa eden Murat Ağırel, bir hukuk garabetiyle hapsedildi ve COVID-19 şartları altında, cezaevinde çektiği sıkıntılarla, fiziki olarak bir başına kaldı.

Fakat biz, her zaman Murat’ın yanındaydık ve yanında olmaya da devam edeceğiz.

Bundan aylar önce gerçekleştirilen ilk davada, “Covid-19 şartlarında taktığımız maskeler, gerçekleri örtemeyecek, çığlığımıza engel olamayacaktır. Ne sosyal mesafeler ne de hapishane duvarları Murat kardeşimizle aramıza giremeyecektir” demiştim.

Yine buradan sesleniyorum; Murat’la aramıza ne mesafeler ne de duvarlar girdi.

FETÖ kumpaslarında zindana atılan Murat, cezaevinden çıktığında daha haklı, daha güçlü bir ses olarak yeniden kalemini eline aldı.

Şimdi, yeniden cezaevinden çıkacak ve kalemini daha gür bir şekilde kullanacak.

Murat, milletin malına, ekmeğine el uzatanları; yetimin hakkını yiyenleri yeniden ifşa edecek.

Yenilikçi ve cesur insanların, İbrahim Şinasi’nin, Namık Kemal’in açtığı ve zulme karşı milletin, haklının sesi olan basın geleneğini sürdürecek, ne sürgün ne de cezaevleri onu yıldıracak.

Başta Murat Kardeşimiz olmak üzere, haksız yere hapsedilen bütün gazetecilerin her zaman yanındayız.

Murat, bize bir çağrı yaptı: “Susmayın, korkmayın, alışmayın”

Biz de ona sesleniyoruz: Susmuyoruz, korkmuyoruz, alışmayacağız!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.