banner460
banner128

İzmit Belediyesi maske üretecek

Koronavirüs’le mücadele kapsamında tüm birimleriyle adeta seferberlik ilan eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet,  kurduğu İzmit Belediyesi Dikimeviyle sağlık kuruluşları için maske üretimine başlıyor. Sağlık kurumları başta olmak üzere, ihtiyacı olan diğer kurumlara da maske üretecek olan İzmit Belediyesi, üretimini Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi Dikimevinde gerçekleştirecek. Üretim ve paketlemede sadece gönüllü olan kadınlar çalışacak.

NANO TEKNOLOJİK KUMAŞ

Yarından itibaren başlayacak üretim süreci için gerekli makine ve teçhizatı oluşturan İzmit Belediyesi, ilk etapta 8 bin adet maske üretecek. Sıhhi maske kumaşı olarak nano teknoloji ile üretilen Nonwoven kumaşını kullanacak. Antibakteriyel özelliği bulunan kumaştan yapılacak maskeler, İzmit Belediyesi Dikimevinin ilk ürünü olarak da önem taşıyor. Maskeler sanayi tipi bant sistemiyle üretilecek.

İLK SAĞLIK KURULUŞLARI İÇİN ÜRETİLECEK

Maske üretimi ilk olarak sağlık kuruluşları için yapılacak. 8 bin adet yapılacak ilk üretimin ardından, yine sağlık kuruluşlarının ihtiyaçları başta olmak üzere, diğer kamu kuruluşlarının ihtiyaçlarını da giderecek. İzmit Belediyesi Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in büyük bir özveriyle uygulamaya koyduğu bu üretim sisteminde kadınlar gönüllü olarak çalışacak. Belediye kendi personelinin maske ihtiyacını da bundan sonra kendi dikimevinden karşılayacak. (bagimsizkocaeli.com.tr)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.