banner460
banner128

“İYİ Parti’ye de kapatma davası" iddiası

Korkusuz Gazetesi Yazarı Ahmet Takan, HDP'ye açılan kapatma davasını değerlendirdiği köşe yazısında operasyon sırasının Millet İttifakı bileşeni İYİ Parti'ye geldiğini yazdı.

Meral Akşener’i ikna etmek için her yol denendikten sonra İYİ Parti'ye yönelik bir kapatma davası açalabileceğini belirten Ahmet Takan'ın köşe yazısı şöyle:

MHP büyük kongresinden, bizzat Devlet Bahçeli’nin ağzından “Erken seçim için bir işaret fişeği görebilir miyiz?” diye bakılıyordu… Olmadı… Bahçeli “Seçim 2023’te”yi tekrarladı… Ancak, Ankara’nın siyasi kulislerinde, bitmek tükenmeyen erken seçim tarihi atışlarının yine de önüne geçilemedi… Neden?.. Nedeni; HDP’ye açılan kapatma davası ve saray iktidarının HDP’li milletvekillerine yönelik atakları… Bu yılın ağustos ayında erken seçim bekleyenler var… 2022 Mart, 2022 Haziran diyenler var… Var da var!..

Sarayın son HDP hamlelerine farklı bir bakış açısı getirmeye çalışalım;

-HDP’yi iyice terörize ederler. Seçmenini CHP’nin kucağına iterler

-CHP’yi iyice açık ederler. Kürt Alevi propagandasını tuttururlar.

-Yüzde 65’lik sağ Sünni Türk seçmenini konsolide etmeye uğraşırlar.

Bu hesaplar, İYİ Parti’yi denklem dışında tutmadan olur mu?.. Asla olamaz!..

-Mevcut göstergeler yüzünden, Cumhurbaşkanının 40 artı 1 ile seçilmesinden ve bu konuda anayasa değişikliği yapılmasından başka AKP’nin ve küçük ortaklarının şansı kalmadı. Koltuk riske atılamaz!..

-Meral Akşener’i ikna etmek için her yolu denerler. Olmaz ise İYİ Parti TBMM grubunu dağıtmak için faaliyetler sürer. Kongre sonrası yaşanan tartışmalarda bunu test ettiler. 18 milletvekili muhalifti 2’si ayrıldı. Surdaki gedikten çalışmaya devam ederler…

Olmadı mı?..

Bu iş taa İYİ Parti içinde bir kapatma davasına kadar gidebilir;

-Uzun zamandır altyapısını hazırladıkları FETÖ dosyasını raflardan indiriverirler…

Ancak hesaplayamadıkları ve sonucunu kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey var; İYİ Parti lideri Meral Akşener, bir süredir ezber bozan çıkışlar yapıyor, tekmeye kafa atıyor!.. Ya bu oyunları bozarsa…

★★★

Sonucun ne olacağı kestirilemeyecek bir durum daha var;

Anayasa Mahkemesi HDP’yi kapatır mı?.. Kapatırsa sandığa nasıl yansır?..

-HDP’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde 10 oy gerekiyor. Denge 8’e 7’i Tayyip Erdoğan’ın lehine (üyelerin 8’i Erdoğan 7’si Gül döneminde atandı). Abdullah Gül, HDP’nin kapatılmasına karşı olduğunun açık mesajını verdi. Peki, 2 üyeyi daha ikna etmek çok mu zor?.. Sarayın zorlanacağını sanmıyorum. Devlet güçleri sınırsız ellerinde!..

-Havuç-sopa; ellerindeki en büyük silahlardan biri. 7 Haziran, 1 Kasım 2015 seçimlerinde tuttu!..

Millet iradesi bu sefer ne der?..

Yaşayarak görmekten başka şansımız yok!.." (gerçek gündem)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.