banner460
banner128

İstanbul’da 2. Baro için başvuru  Pazartesi

Baroların yapısında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul’da 2. baronun kuruluşu için Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) 2 bin imzalık başvuru duyurulacak. Yeni baronun kurucular kurulanda yer alan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, mevcut Barodan en büyük farklarının de nispi temsil sistemi olacağını ifade etti.

Yeni baro kurucular kurulunda kendisiyle birlikte avukatlar Necati Ceylan, Şengül Karslı ve Niyazi Paksoy’un da bulunduğunu aktaran Tatlı, başvurularının kabul edilmesinden sonra genel kurula gideceklerini ve burada nispi temsil sistemiyle yeni baro başkanının belirleneceğini açıkladı. Tatlı, mevcut İstanbul Barosu’ndan en büyük farklarının de nispi temsil sistemi olacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.