banner460
banner128

İmamoğlu: Gurur duyacağınız işler yapacağız!

Malatya’ya yaptığı ziyarette coşkulu bir kalabalık tarafından ‘Malatya senin ile gurur duyuyor’ sloganlarıyla karşılanan İBB Başkanı İmamoğlu, ‘Malatya’nın, İstanbul’un, Türkiye’nin gurur duyacağı işler yapacağız’dedi.

Siyasetçide;  ahlak, adalet ve vicdan vurgusu yapan İmamoğlu, ”Ülkemiz insanı; halkının önünde saygıyla eğilen ve ona hizmet etmekten onur duyan kişilikli insanlar istiyor. İnsanlarımız; hukuksuz, adaletsiz zeminlerle ilişki kurmayan, her anını vatandaşa ülkesine hizmet eden insanlar arıyor.”diye konuştu.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Malatya ve bazı ilçelerini ziyaret ediyor.  İmamoğlu’nu Malatya’da CHP Genel Başkan Yardımcıları; Veli Ağbaba ve Onursal  Adıgüzel, Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer karşıladı.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun tam gün ayırdığı Malatya programı bugün CHP Malatya İl Başkanlığı ziyaretiyle başladı.  İmamoğlu İl başkanlığını ziyaret öncesi kendisini bekleyen coşkulu bir kalabalıga seslendi.

“Allahına kurban Malatya. İstanbul’dan burdaki dostlarımıza selam getirdik.” Diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu’nun sözleri sık sık ‘Malatya seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla kesildi.  İmamoğlu bu sloganlara ‘Ben de İstanbul’da İstanbullu’nun, Malatyalının, Türkiye’nin gurur duyacağı çalışmalar yapacağım.’ diye yanıt verdi.

Çok başarılı olacağız

İmamoğlu şöyle konuştu; “ Yarın Gaziantep teyiz.Üç gün orada  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla yerel yönetimlere nasıl başarılara  imza attığımızı anlatacağız.  En küçüğünüzden en büyüğünüze hepinizin desteğini aldım. İstanbul’da sorumluluğum çok büyük. İstanbul dünyanın en güzel şehri. En kadim kenti. Aynı zamanda istanbul Türkiye’nin lokotomifi. İstanbul’da iyi şeyler olursa memleketimizde de iyi şeyler olur. . Bu nedenle tüm heyecanmızla çalışmaya devam ediyoruz. Çok başarılı olacağız. “

Ağbaba’ya söz verdim yerine getiriyorum

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın yerel seçim sürecinde kendisini arayarak ‘Seçildiğinde ilk ziyaret edeceğin il Malatya olsun’ diyerek davet ettiğini hatırlatan İmamoğlu, ‘Resmi ziyaretler dışında ilk ziyareti Malatya’ya yapıyoruz. Söz ağızdan bir kere çıkar. Söz verdik. Yerine getiriyoruz. “dedi.

İnönü ve Özal’ı andı

Malatyanın çok güzel insanlar yetiştirdiğini, kendisinin de İstanbul’da Malatyalılarla yıllardır siyasi, iş ve komşuluk olarak yaptığını hatırlatan İmamoğlu, İnönü ve Özal’ı rahmetle anarak ‘Sizlerde Malatyalılar olarak böylesine iki insanı Türkiye’ye armağan etmiş bir şehrin bireyi olarak gurur duymalısınız’ dedi. İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü.  “Malatyalı azimlidir, kararlıdır, çok çalışkandır. Malatya memleket malatya sevdalısıdır. Sizin bizimle oluşu benim beslenmediğim engüçlü damarlarımdan biridir.

Bu memleketin iki değerli cumhurbaşkanını bu şehir yetiştirdi. Birincisi daimi Genel Başkanımız  Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı İsmet inönü.  Rahmetle minnetle anıyoruz. İkinci  Türkiye’nin ikinci dönemine güçlü imza atmış turgut Özal. Kendisini rahmetle minnetle anıyoruz. Böylesi iki insanı Türkiye’ye armağan etmiş bir şehrin bireyi olarak gurur duymalısınız.
Ben de İstanbul’da yapacağımız işlerle ülkenin her yanında gurur duyulan, Malatyalıların İstanbul’da gurur duyduğu bir hemşerisi olmak istiyorum. “

Ak Partili Başkana teşekkür

Malatya’da üç belediyeyi ziyaret edeceğini açıklayan Başkan İmamoğlu, onlarla işbirliği yapacağını güzel işler yapacaklarının müjdesini verdi.  ‘ Hangi belediye başkanı ziyaret ederse başımızın üstünde yeri var. ‘ diyerek konuşmasını sürdüren Başkan İmamoğlu, kendisinin gittiği yerlerde ayrımsız belediyeleri ziyaret etmeye çalıştığını hatırlattı. İmamoğlu, “Malatya Büyükşehir Belediyesini de ziyaret edecektim. Sayın Başkan burada olmadığı için ziyaret etmeyeceğiz. Ancak Başkanımız telefon etti. Şehrimize hoşgeldin dileklerini iletti. Kendisine teşekkür ediyorum. “ diyerek Ak Partili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı  Selahattin Gürkan’a nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Adalet, ahlak ve vicdan vurgusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; insanların ülkede siyasetçilerden; ahlak, adalet, vicdan gibi kavramlar konusunda  beklentileri olduğunu belirterek ;’Ülkemiz insanı; halkının önünde saygıyla eğilen ve ona hizmet etmekten onur duyan kişilikli insanlar istiyor. Hukuksuz, adaletsiz zeminlerle ilişki kurmayan her anını vatandaşa ülkesine hizmet eden insanlar arıyor.  Ayrımcılık yapmayan, ötekileştirmeyen yöneticilere ihtiyaç var. Bunu istiyor.Bizim bu zor günleri, ekonomik sıkıntıları, pandemiyle gelen sorunları aşmak içzin kol kola olmamız lazım. Bunun için de ülkenin yönetimide bu kişilikte insanlar olması lazım. “ diye konuştu

Asla vazgeçmeyeceğiz

Başkan İmamoğlu, İstanbul u  16 milyon istanbullunun kazandığını ve bugün bu şehrin bir kişinin dudakları arasından çıkacak irade yerine , 16 milyon insanın iradesinin yönettiğini vurguladı.

Daha sonra kendisine ve İBB’ye yönelik baskılara değinen başkan İmamoğlu,  tüm baskılara rağmen ‘İstanbul’u vazgeçmeyen bir karakterin yönettiğini, asla vazgeçemyeceklerini ve başarılı olacaklarını ‘ ifade etti. İmamoğlu şöyle konuştu. “Siyasi istekleri olmadı diye bir şelrin ihtiyaçlarını öncelemeyen bir irade bizimle mücale ediyor. Ama bizim karakterimizde asla vezgeçmeyen bir karakterdir.  Göreceksiniz İstanmbul’un en demokrat, kimseyi ayırt etmeyen bir başkanı  olacağım. Halkçı özgürlükçü bir belediye başkanı göreceksiniz. Liyakatla yönetilen bir belediye göreceksiniz. Bizimle nasıl mücadele ederlerse etsinler. Bize dair yapılan olumsuzlukların zihnimizde, gözümüzde kıymeti değeri yoktur. Başarılı olacağız. Ne mutlu bana. Çok güzel kucakladınız. Ülkemi, Türkiye’nin insanlarını çok seviyorum..” Konuşması  sırasında Malatyaspor atkısı armağan edilen İmamoğlu sözlerini, “Malatyaspor ve Malatya insanının yanındayım.  Unutmayın her şey çok güzel olacak. “ diyerek tamamladı.  Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.